Egy halászi futballista számára mennybemenetellel egyenértékű győztes gólt hinteni az Ibrány elleni megyei klasszikuson.

Volt mit ünnepelni a nagyhalászi csapatnak és a szurkolóknak a zárófordulóban aratott siker után
Fotó: szabolcsfociinfo.hu

Úgy meg aztán különösen, hogy kereken húsz éve, hogy a megyei első osztályú egylet utoljára nyert a Tisza-parti örök rivális katlanjában. Márpedig vasárnap eme lassan végtelen hosszúságúnak tűnő sorozatnak szakítottak véget a halásziak. Akik bónuszként az őszi első helyet is bekasszírozták, éppen az Ibrányt letaszítva a tabella tetejéről.

Nagy Norbert nyolc gólt hintett az idényben – az utolsót, egyben talán a legemlékezetessebet a zárókörben. Pláne, hogy két éve még ibrányi színekben nyomta, 2017 nyarán cuccolt át a szomszédba, most pedig az örökrangadón szerzett győztes találattal írta be magát az éllovas egylet krónikájába. Aki csak módjával örömködött a lefújás után, másnap várta a kötelesség.

– Volt ünneplés, de nekem nem tartott sokáig, mert hétfőn reggel mentem szakdolgozatot védeni: ötös lett, úgyhogy hál’ istennek mondhatjuk, minden összejött – árulta el Nagy Norbert, a debreceni Agrártudományi Egyetem sportszervező szakos, diplomaszerzés előtt álló hallgatója, no meg a halászi együttes támadója. – Mindig nagy élmény közel ezer ember előtt futballozni, szerencsére, akadt már korábban erre lehetőségem: az én helyzetem ráadásul speciális, ez volt a negyedik rangadóm, kettő ibrányi, ugyanannyi nagyhalászi színekben, két győzelem két vereség a mérleg, úgyhogy most egyenlítettem. Igazából hasonló módon készülök minden egyes meccsre, csak ilyenkor a versenydrukk jobban kijön. Számunkra jól sült a létező legjobban találkozót, bár legyünk őszinték, játszottunk ennél jobb meccset is, de nyilván a győzelem sok mindenért kárpótol minket, nem beszélve a szurkolóinkról.

Nem előzmény nélküli a Nagyhalász veretes produkciója. Az előző bajnoki évadban a harmadik helyet kaparintotta meg a Ludánszki-legénység, amely tehát immár huzamosabb ideje meghatározó erőnek számít.

– Szerintem ezt még a legmerészebb álmaink sem gondoltuk, reálisan a harmadik-negyedik helyre vártuk magunkat – taglalta a huszonharmadik esztendejét taposó Nagy Norbert. – Fontos tényező, hogy másfél éve van együtt a társaság, azt mondanám, nem is csapat, egy kis családot alkotunk, amelyet nehéz lenne megbontani. Ettől függetlenül nagyon sok van még hátra, rendkívül szoros az élmezőny, körbeverés eddig is volt, szerintem lesznek még nagy meglepetések tavasszal is, így nehéz jósolni. Ebbe inkább nem is mennék bele, de nyilván szeretnénk minél előrébb végezni. Ezzel az őszi teljesítménnyel szeretnénk megköszönni a vezetők és a szurkolók támogatását, remélem, így kellemes év végi ünnepeket szereztünk nekik!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .