Egy, csak egy futsalcsapat volt talpon a vidéken hétfő este: az NB II-ben érdekelt Csenger hazai pályán lépett színre a Kistarcsa ellen a Keleti csoport tizenkettedik fordulójában.

Három csengeri gól ezúttal egy pontot ért Fotó: Kákos Dávid

A Nyírgyulaj NB I-es együttese pénteken elvérzett az Aramis otthonában, az ugyancsak a második vonalban szereplő Nyírbátor pedig ezúttal szabadnapos volt. Emígyen a sportág hagyományos hét eleji meccsdömpingjében csupán a Csengernek jutott feladat, amit iparkodott minél hatásosabban megoldani. Az „odavágón” legyőzött, a táblázaton a szatmáriakkal szemben jelentősnek mondható ponthátrányt felhalmozott vendégek azonban igyekeztek „beleköpni a levesbe”. A mérkőzés elején vezetést szereztek, és a hetek óta felettébb „karcsú” kispaddal bíró házigazda – mint az évad során már jó néhány alkalommal – ismét Osváth Sándor villanásával tüntette el a különbséget a szünetre.

A Pest megyeiek semmi extrát nem mutatták, mégis másodszor is előnybe kerültek, amire, ha nem is postafordultával, de ez a lényegen mit sem változtat – Katona Pál válaszolt. S a nevezetes ókori mondással ellentétben be lehet lépni harmadszor is ugyanabba folyóba, újfent a Kistarcsa talált be, kész szerencse, hogy Pálfi István rá egy percre megint egyenlített. Aztán ennyiben maradtak, döntetlen lett a vége.

Ami azt illeti, nagy lazulásra nincs idő, szerdán (kezdés: 18 óra) a Magyar Kupa harmadik körében az NB I-es Veszprémet fogadja a Csenger, miközben a Nyírgyulaj a Kincsem Lovasparkhoz látogat.

A regionális bajnokságban a nyolcadik forduló mérkőzéseit rendezték.

NB II., Keleti csoport, 12. forduló

Csenger Futsal–Kistarcsa 3–3 (1–1)

Csenger, 200 néző, v.: Takács I., Forgács K. Csenger: Bálint L. – Fejes J., Pálfi I., Mándi L., Osváth S. Csere: Katona P., Pankotai I., Lengyel M. Játékos-edző: Balogh Árpád, Pankotai István.

Gól: Osváth S., Katona P., Pálfi I. illetve Angyal Z. 2, László E.

Pankotai István: – Nehéz mérkőzésen sikerült egy pontot szereznünk. A fáradtság nagyon látszott a csapaton, de az akarattal nem volt baj, így nem lehetünk szomorúak. Most már a szerdai, Veszprém elleni kupameccsre koncentrálunk.

További eredmények: Berettyóújfalu II.–Kartal 3–5, Gyöngyös–Kecskemét 2–3, Újpest–Ferencváros 1–4, Kincsem Lovaspark–Kazincbarcikai Ördögök 1–7.

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 28 pont, 2. Kartal 25, 3. Kecskemét 23, 4. Csenger 20, 5. Gyöngyös 17 (45–39), 6. Újpest 16 (49–41), 7. Kazincbarcikai Ördögök 16 (42–39), 8. Kistarcsa 12, 9. Kincsem Lovaspark 8, 10. Berettyóújfalu II. 6, 11. Nyírbátor 0.

Regionális bajnokság, 8. forduló: Mád–MEAFC 9–6, Gyulaháza–Nagycserkesz 6–5, Levelek–DEAC 4–7, Geszteréd–Blue Sharks-Futsal 4–8, DSC-SI–Csenger Futsal-Beregvidék 8–4, Hajdúnánás–Ózd 7–1

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .