A futballkrónikák a két argentin óriás, a Boca Juniors és a River Plate összecsapását említik a világ legnagyobb rangadójaként. Hajszállal megelőzve a spanyol gigászok, a Barcelona és a Real Madrid csatározását.

Ladányi Dávid születésnapi ajándéka lehet a három pont megszerzése Ibrányban Fotó: szabolcsfociinfo.hu

A mi megyei szuperklasszikusunk az Ibrány–Nagyhalász csörte, amely éppen vasárnap (13 óra) esedékes. Mégpedig a tabella élén nyomuló Ibrány otthonában, ami most igazán ütősnek ígérkezik, elvégre a látogató egyetlen árva ponttal szorul a második helyre. Az pedig külön csemege, hogy az utolsó őszi fordulóban gyürkőznek egymással az örök riválisok, amely csata kimenetele hosszú hónapokra éreztetheti hatását.

Az aktuális találkozó egyik főszereplője lehet Ladányi Dávid, a halásziak frontembere. A középpályás kilenc gólt rámolt be az idény során, ennél többet csak a nyírgyulaji Török István mutathat el.

– Ez lesz az ötödik mérkőzésen az Ibrány ellen, ebben volt két bajnoki, egy kupameccs, plusz egy Megyei Kupa-döntő, ebből egyet sikerült megnyerni, a mérleg nem éppen kedvező – fejtegette Ladányi Dávid. – Az összes szurkolónak, de mondhatom a vezetőket is, és persze városnak ez a legfontosabb meccs a szezonban. De így van ezzel a csapat is. Ha véletlenül erről elfelejtkeznénk, a saját drukkereink mindig emlékeztetnek rá. Ahogy közeledik az idő, egyre inkább érezni lehet, hogy mindenki nagyon várja ezt a pillanatot. Éppen a huszonkilencedik születésnapomra esik a rangadó, úgyhogy számomra aztán tényleg különleges lesz. Egy ilyen derbi mindig háromesélyes, ugyanakkor mindent elkövetünk, hogy ponttal, jobb esetben pontokkal távozunk. Mindenesetre már most szeretnénk megköszönni polgármester úrnak, a vezetőknek, a szurkolóknak a az eddigi támogatást, remélem, győzelemmel tesszük emlékezetessé az őszt. Kérem azt is írja le, a kis Lakatos Márk halála miatt az egész nagyhalászi egyesület őszinte részvétét fejezi ki a családnak!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .