Emberes feladatot osztottak a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapatának a bajnokság kilencedik fordulójában: a sportág honi színterén meghatározó erőnek számító Veszprém otthonában eddig mindenki elhasalt az őszi idényben.

A zöld mezes csengeri csapat ördöngösen játszott

A harmatos szereplés következtében immár csak a sereghajtó újonc BME-BT FC legénységét előzi meg a Gyulaj a táblázaton, így különösen „meredeknek” tűnt még a pontszerzés is bakonyi portyán. A nyírségiek azonban alaposan feladták a leckét a favorit hazaiaknak, akik nagyon megizzadtak a sikerért. A Lovas-legénységet ezért a vereségért nem érheti szemrehányás.

Élményekben, no meg rendkívüli eseményekben meglehetősen gazdag a Csenger és a Kazincbarcikai Ördögök egymás elleni csörtéinek történelme. A szatmáriak ezúttal saját katlanjukban kísérelték meg „pokolra küldeni” a borsodiakat, mégpedig a sérülések miatt kissé karcsú létszámban. Mindez nem roppantotta meg a maradék haderőt, amely az első félidőben három gólt berámolva ágyazott meg a győzelemnek. Ami olyannyira nem forgott veszélyben, hogy a második játékrészben kisebbfajta gálaelőadást produkált a Csenger: Katona Pál például sarokkal rúgott gólt!

Mindeközben az utolsó helyen ragadt Nyírbátor szintén a hazai közeg előnyét próbálták érvényesíteni a Kartal ellen, ami hiú ábrándnak bizonyult. Noha a Baksa-brigád szerzett vezetést, a folytatásban a látogatók nem ismertek pardont, nyolcig meg sem álltak.

A regionális bajnokságban a hetedik forduló mérkőzéseit rendezték.

Futsal: NB I., 9. forduló

Veszprém–Nyírgyulaj KSE 4–3 (3–3)

Veszprém, 600 néző, v.: Wittner, Kubicsek.

Nyírgyulaj: Opre R. – Sánta J., Siska G., Vass O., Tóth B. Csere: Pallai G. (kapus), Klusin, Kántor T., Nagy B., Szabó Á., Orosz D., Pazonyi A. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Tar T. 3, Tatai J., illetve Siska G., Vass O., Orosz D.

Lovas Norbert: – Jó meccset játszottunk, tetszett a fiúk hozzáállása, ha egy kicsivel jobban koncentrálunk, pontot szerezhettünk volna.

További eredmények: DEAC–Szigetszentmiklós 8–6, Rubeola Csömör–BME-BT FC 6–0, Aramis–Haladás 1–6, Dunaferr–Berettyóújfalu 4–4.

A bajnokság állása: 1. Berettyóújfalu 22 pont (53–16), 2. Dunaferr 22 (58–28), 3. Veszprém 21 (43–27), 4. Haladás 19, 5. Szigetszentmiklós 12 (37–47), 6. DEAC 12 (24–34), 7. Aramis 6, 8. Rubeola Csömör 5, 9. Nyírgyulaj 4, 10. BME-BT FC 3.

NB II., Keleti csoport, 11. forduló

Nyírbátori SC–Kartal 2–8 (1–3)

Nyírbátor, 100 néző, v.: Újhelyi, Tóth M. Nyírbátor: Somogyi I. – Scheibli M., Botos S., Bagi T., Nagy T. Csere: Molnár R., Juhász B., Berecz Zs., Katona R., Kónya M., Farkas B., Tóth K., Császár T., Sustyák D. Edző: Baksa Csaba.

Gól: Császár T., Scheibli M., illetve Barabás M. 3, Madarász L. 2, Gregus R. 2, Zalaegerszegi R.

Baksa Csaba: – Hosszú, rögös ez az út…

Csenger Futsal–Kazincbarcikai Ördögök 8–1 (3–0)

Csenger, 300 néző, v.: Szűcs L., Szabó F. Csenger: Bálint L. – Fejes J., Pálfi I., Mándi L., Osváth S. Csere: Juhász S. (kapus), Katona P., Mona Á., Pankotai I., Lengyel M. Játékos-edző: Balogh Árpád, Pankotai István.

Gól: Mándi L. 2, Katona P. 2, Fejes J., Lengyel M., Osváth S., Tóth Sz. (öngól), illetve Badalik Sz.

Pankotai István: – Nagyszerű mérkőzésen sikerült meg szereznünk a három pontot. Ki tudtuk használni a helyzeteinket, így sikerült tetemes különbséggel nyernünk. Ezt a győzelmet Balogh Árpádnak ajánljuk fel sérülésének, fájdalmainak enyhítésére.

További eredmények: Berettyóújfalu II.–Kistarcsa 5–3, Kincsem Lovaspark–Kecskemét 4–15, Újpest–Gyöngyös 3–2.

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 25 pont, 2. Kartal 22, 3. Kecskemét 20, 4. Csenger 19, 5. Gyöngyös 17, 6. Újpest 16, 7. Kazincbarcikai Ördögök 13 (35–38), 8. Kistarcsa 11, 9. Kincsem Lovaspark 8, 10. Berettyóújfalu II. 6, 11. Nyírbátor 0.

Regionális bajnokság, 7. forduló: Csenger Futsal-Beregvidék–Hajdúnánás 9–3, DEAC–Geszteréd 17–0, Nagycserkesz–Levelek 5–2, Mád–Gyulaháza 12–3, Blue Sharks Futsal–DSC-SI 1–4, MEAFC–Ózd 8–4.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .