Krisztusi korban az újdombrádi fociklub. Történelmük jelentős részét a megyei másodosztályban töltötték, így igen kellemetlen a jelenlegi állapot, hiszen akár egy jó hegymászó, ők is a magasabb helyen érezték jobban magukat.

Az újdombrádi csapat nem adja fel célját

–  Egy régen dédelgetett álom vált valóra 1985. május 10-én, amikor aprócska településünkön, Újdombrádon megalakult önálló futball csapatunk – taglalta Ferenczi Béla, az egyesület alapítója. – Az 1985-86-os bajnokságban elindultunk az akkor még létező járási II. osztályban. A harmadik évben sikerült feljebb lépnünk, ami sajnos rövid ideig tartott, hiszen míg az akkori ifik bajnokok lettek, a felnőttek kiestek. Végül csak megszilárdítottuk a helyünket a járási első osztályban több, kevesebb sikerrel. A nagyobb lépést az 1996-97-es bajnokságban elért második helyezéssel tettük meg. Ekkor felkérésre ugyan, a csapat elvállalta a megye másodosztályú indulást. Sajnos, ez is szalmaláng volt, búcsúztunk a bajnokság végén. A csapat együtt maradt, és a következő szezont megnyerte a járási egyben. Bizony ezek az évek a „liftezésről szóltak”, viszont ezután következtek a sikeresebb esztendők. Bajnokként természetesen vállaltuk ismét a megye kettőt, ahol közel húsz évig szerepeltünk. Játszottunk a bajnoki címért is, de általában a hatodik-nyolcadik helyet uralta csapatunk, így a mezőny állandó, stabil középcsapatává váltunk. Ez tartott egészen a 2016/17-es szezon végéig.

Az Újdombrád jelenleg a megye három Rétköz csoportban érdekelt, az ötödik helyen táborozva hátránya tíz pont az élen nyomuló Tuzsérral szemben.

– Kiesésünk után a következő bajnokságan egy sebtében összeszedett csapattal indultunk megye III-ban, azért szerettünk volna egyből visszakerülni – folytatta Ferenczi Béla. – Erre készülve indítottunk U16-os csapatot. Célunkat sajnos eddig nem sikerült elérni, pedig ennek a szezonnak úgy vágtunk neki, hogy csak a felkerülés az elfogadható, hiszen a mi szintünkön a háttér biztosított és aki ismeri a játékosainkat az tudja, hogy ez nem egy megye hármas keret. Szinte minden játékosunkról elmondható, hogy megfordult már az I-II. osztályban. Természetesen nem adjuk fel célunkat és mindent megteszünk, hogy a bajnokság végén osztályt váltsunk, ehhez minden feltétel adott.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .