Tragikus sorozat lezárása érdekében törte magát a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata, amely zsinórban öt vereség után próbálta „elkapni” a Debreceni EAC-ot.

A nyírgyulaji csapat a „szomszéd” DEAC legyőzésére készült – mindhiába Fotó: Bodnár Barbara

Noha a hajdúsági egyetemisták eleddig jobban muzsikáltak (no nem sokkal…), a nyírségiek úgy indították az összecsapást, hogy itt és most csak ők nyerhetnek. Sánta János mindjárt az elején beköszönt, Vass Ottó megduplázta a különbséget, aztán… Valami megtört. A debreceniek négy gólt vágtak, elvarrva a szálakat, a hajrában pedig végképp elúszott a hajó. Márpedig ez így nem az igazi, a Lovas-legénység egyre mélyebbre „ássa magát”, ami a tabellán is jelentkezik.

…és ezen a hétfő estén minden rosszul sült el. Megszakadt a Csenger NB II-es együttesének veretes idegenbeli sorozata Kecskeméten. Az alföldiek az első félidőben háromgólos előnyt csikartak ki a meglehetősen tartalékos, több frontembert nélkülöző szatmáriakkal szemben, akik a folytatásban sem tudták megzabolázni a hírös városiakat, így vendégként első vereségüket szenvedték el az őszi idényben. Ennyi hiányzóval ez sajnos, benne volt a pakliban, főként egy rangadó jellegű találkozón.

A „mieink” ebben a bajnoki körben totális kudarcra ítéltettek, amit a Nyírbátor ismételt buktája tett teljessé. Persze, a sereghajtó legénységnek eleve nagy bravúrra lett volna szüksége, hogy aktuális túráján kibabráljon a Kistarcsával – erre nem is volt esélye.

A regionális bajnokságban a hatodik forduló mérkőzéseit rendezték.

Futsal: NB I., 8. forduló

Nyírgyulaj KSE–Debreceni EAC 3–6 (2–1)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Apkó T., Molnár R.

Nyírgyulaj: Opre R. – Sánta J., Siska G., Vass O., Tóth B. Csere: Dobó L. (kapus), Klusin, Gömze A., Kántor T., Nagy B., Szabó Á., Szabó P., Orosz D., Pazonyi A. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Sánta J., Vass O., Orosz D., illetve Kovács I. 2, Kántor T. (öngól), Rácz Zs., Szentes B., Faragó L.

Lovas Norbert: – Húsz percig jól játszottunk, majd egy figyelmetlenség miatt a szünet előtt sikerült felhozni az ellenfelet. A második félidőben pedig elemi hibákat vétve újabb vereséget szenvedtünk.

További eredmények: Haladás–Veszprém 2–6, Berettyóújfalu–Rubeola Csömör 8–2, BME-BT FC–Aramis 2–3, Szigetszentmiklós–Dunaferr 5–11.

A bajnokság állása: 1. Berettyóújfalu 21 pont (49–12), 2. Dunaferr 21 (54–24), 3. Veszprém 18 (39–24), 4. Haladás 16, 4. Veszprém 15, 5. Szigetszentmiklós 12, 6. DEAC 9, 7. Aramis 6, 8. Nyírgyulaj 4, 9. BME-BT FC 3, 10. Rubeola Csömör 2.

NB II., Keleti csoport, 10. forduló

Kecskemét–Csenger Futsal 9–3 (3–0)

Kecskemét, 150 néző, v.: Belicza, Boda. Csenger: Juhász S. – Fejes J., Pálfi I., Mándi L., Osváth S. Csere: Katona P., Pankotai I., Lengyel M. Játékos-edző: Balogh Árpád, Pankotai István.

Gól: Rutai B. 3, Kovács J. 2, Dobos Zs., Márk Á., Bánóczi D., Marozs G., illetve Lengyel M. 2, Fejes J.

Pankotai István: – A helyzetkihasználás most nem úgy sikerült, mint az utóbbi meccseken és a szerencse is elpárolt tőlünk, így megnehezítettük a saját dolgunkat. Az elején bealudtunk és már nem tudtunk visszajönni a jelentős hátrányból. Nem adjuk fel, csináljuk tovább!

Kistarcsa–Nyírbátori SC 8–3 (3–0)

Kistarcsa, 100 néző, v.: Leél-Őssy, Sipos L. Nyírbátor: Somogyi I. – Juhász B., Botos S., Bagi T., Scheibli M. Csere: Nagy T., Kónya M., Katona R., Császár T. Edző: Baksa Csaba.

Gól: Barabás Á. 2, Mezőfalvi L. 2, Dolhai G. 2, Dolhai M., Szatmári Zs., illetve Bagi T. 2, Császár T.

További eredmények: Kartal–Ferencváros 6–5, Kazincbarcikai Ördögök–Berettyóújfalu II. 6–4, Gyöngyös–Kincsem Lovaspark 9–6.

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 25 pont, 2. Kartal 19, 3. Kecskemét 17 (46–27), 4. Gyöngyös 17 (45–39), 5. Csenger 16, 6. Újpest 13 (45–35), 7. Kazincbarcikai Ördögök 13 (34–30), 8. Kistarcsa 11, 9. Kincsem Lovaspark 8 (39–55), 10. Berettyóújfalu II. 3, 11. Nyírbátor 0.

Regionális bajnokság, 6. forduló: Levelek–Mád 3–6, Geszteréd–Nagycserkesz 2–10, DSC-SI–DEAC 4–1, Hajdúnánás–Blue Sharks Futsal 6–3, Ózd–Csenger Futsal-Beregvidék 3–10. A Gyulaháza–MEAFC mérkőzést november 7-én rendezik.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .