Szerda éjszaka csak azért nem hangzott az örömujjongás Nyíregyházig, mert szinte mindenki aludt a megyeszékhelyhez közeli Sényőn.

Három éve, 2015 októberében Nagyecseden játszott kupameccset a Fradi Fotó: Földi Imre

Már huszonhárom óra is bőven elmúlt, amikor a Magyar Kupa nyolcadik fordulójának párosítását sorsolták, és a helyi NB III-as futballcsapat neve mellé a Ferencvárost húzták ki a „varázsgömbből”. Naná, hogy kidörzsölte a csipát szeméből a sényői szakmai stáb, míg a játékosok alighanem ébren álmodtak – a nagy pillanatról, amikor az ország legnépszerűbb klubja érkezik.

Egyébiránt az egyesület életében egyáltalán nem ez lesz az első alkalom, hogy élvonalbeli ellenfelet fogad. Sőt, nem szükséges mélyen kutakodni az emlékek között, elvégre márciusban ugyancsak a kupaküzdelem részeként, a nyolcaddöntő visszavágóján MTK vendégeskedett (igaz, akkor az NB II-ben szerepelt…) a szabolcsi településen – és kapott ki! Anno, 2000-ben az Újpest járt itt szintén Magyar Kupa-találkozón, amelyen 9–0-ra diadalmaskodott. Utóbbi összecsapás arról maradt nevezetes, hogy akkor búcsúztatták Szikszai Mihályt, a Szpari korábbi jeles védőjét, aki sényői színekben fejezete be pályafutását.  Ami nem akármilyen nap volt, a „szomszédban” Petneháza–Fradi meccset rendeztek…

De ez mégiscsak más lesz. Alighanem olyan élmény, aminek története apáról fiúra száll majd – a községben mindenképp.

– Természetesen örültünk, hogyne örültünk volna, azóta szerintem az egész falu lázban ég – adta tudtuk Pehely Zoltán, sényői polgármester. – Úgy gondolom, ez az év aranybetűkkel lesz beírva a klub történemébe. Kezdve azzal, hogy bajnoki címet szereztünk a megye egyben, idehoztuk községünkbe az MTK-t, amelyet ráadásul sikerült a visszavágón legyőzni, megnyertük az Amatőr Kupa-döntőt, az NB III-ban pedig minden várakozáson felül teljesítettünk, és hab a tortára a Ferencváros elleni meccs. Mondhatom, a csapat valamennyi értelemben túlteljesítette. A sorsolás után november másodikán rögtön elindítottuk a szervezési munkát, miként az is biztos, hogy a mérkőzést Sényőn játsszuk, fel sem merült más megoldás. Terveink szerint 2-2500 nézőt tudunk fogadni a létesítményben, és az M4 Sport már jelezte, hogy élőben szeretne közvetíteni.

Előreláthatólag három helyen, Sényőn, Kemecsén, valamint Nyíregyházán lehet majd csak is erre az összecsapásra elővételben belépőt vásárolni. Mindez annál is fontosabb információ, mert a mérkőzés napján a helyszínen már valószínűleg nem lesz jegyárusítás. A legjobb tizenhat közé jutásért kiírt találkozót december negyedikén, netán ötödikén játsszák – erről még egyeztetnek az érintettek.

A továbbjutás még egy mérkőzésen dől el. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, kétszer tizenöt perces hosszabbítás, valamint szükség esetén tizenegyespárbaj következik.

Persze, most még az aktuális, vasárnap Tiszaújvárosban esedékes NB III-as bajnoki fellépés a legfontosabb. A harmadik vonalban érdekelt másik megyei együttes, a Nyírbátor ugyanakkor Jászberényben szerepel.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .