Kicsiben igazi klasszikust játszanak vasárnap a megyei harmadosztály Nyírség csoport tizenegyedik bajnoki fordulójában.

Az előző szezonban már „összefutott” a két piricsei egylet

A helyi „el Clásicón” a két piricsei futballegylet gyűri egymást – az országos szinten is egyedülálló parti további pikantériája, hogy a nevezetes derbit semleges helyszínen, Penészleken rendezik. Mégpedig a két csapat eredeti otthonául szolgáló katlan felújítási munkálatai miatt kényszerülnek idegenbe a felek. A csecsemőkorú, alig több, mint másfél esztendeje alapított DBFC szénája áll jobban, a „házigazda” az ötödik pozícióban tanyázik, míg a Piricse SE csak a sereghajtó Nyírcsászárit előzi meg a táblázaton.

Megyei III. osztály: Nyírség csoport, 11. forduló, vasárnap (kezdés: 13 óra)

DBFC-Piricse (5.)–Piricse SE (12.)

(A mérkőzést Penészleken rendezik)

Diczkó Gábor, a DBFC-Piricse elnöke: – Mindenképpen győzelmet várok. Az előző szezonban mindkétszer nyertünk, de ez nem jelent semmit, biztos vagyok abban, hogy ellenfelünk nagyon oda teszi magát. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez is ugyanolyan meccs, mint a többi, mert ez mégiscsak különleges. Az tuti, hogy valamelyik piricsei csapat fog győzni! Annyit még ehhez, mi az édesapánk emlékét ápoljuk a csapatunkkal, semmilyen támogatásban nem részesülünk, jól jön minden segítség, ennek érdekében mi a pályán próbálunk tenni, a lehető legjobb szerepléssel.

Máriás Gábor, a Piricse edzője: – Várhatunk mi sok mindent, de egyelőre azt sem tudom, miként fogunk kiállni. Két hete például hét hadra fogható játékosunk maradt, nem voltunk elegen ahhoz, hogy elmenjünk a bogáti meccsre…. Nem panaszkodunk, próbáljuk összeszedni a csapatot, de tény, hogy nagyon sok sérültünk van, korábban két játékosunkat például mentő vitt el Nyírvasváriban, úgyhogy nem könnyű. Aki él és mozog, pályára lép, a többieket összedrótozzuk, hátha az akarati tényezők segítenek.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .