A Magyar Kupa hetedik fordulójának szerdai monstre programjában három megyei együttes lépett pályára – egyaránt NB III-as ellenféllel szemben.

Csendélet a sényői öltözőben a Makó elleni meccs előtt

A Kisvárdai Master Good élvonalbeli együttese mindjárt a mérkőzés elején sorozatos szögletrúgásokkal nyomatékosította – támadni és győzni érkezett Gyöngyösre. A vezetés megszerzésére sem kellett sokat várni: a 11. percben Gosztonyi András vette be a hevesi „ketrecet”, majd Negrut is beköszönt, alaposan lelombozva a lelkes házigazdát. Hogy végképp elmenjen a kedvük, arról Gosztonyi gondoskodott, mégpedig újabb góllal. Így a Várda az első félidőben lerendezte az összecsapást, biztosítva helyét a legjobb harminckettő között.

Ugyanakkor a Nyíregyháza Spartacus Fodor Ferenc kapufán „landoló” fejesével nyitott a Tarr Andráshida otthonában. Hiába dominált a Szpari, a második játékrészben elég volt egy baki, amit kihasznált a zalai gárda. Kapaszkodott az egyenlítésért a Spartacus – mindhiába. Vagyis, a nyírségiek kellemetlen meglepetésre elvéreztek, búcsúzni kényszerültek.

A hazai közeg előnyét élvező Sényő-Carnifex NB III-as csapata számára álomszerűen indult a Makó elleni összecsapás. Kristófi Sándor gyors gólja után a vendégek átvették az irányítást, miközben a szabolcsi legénység kontratámadásokra rendezkedett be. A folytatásban többszörösen meleggé vált a pite: előbb egalizált a Makó, utóbb Kapacina Kevin kiállítása miatt megfogyatkozott a hazai csapat. A csattanóra viszont a végére maradt: Márton András a 90.percben begyötörte a győztes gólt, továbbjuttatva a Sényőt!

Magyar Kupa: 7. forduló

Gyöngyös–Kisvárda Master Good  0–4 (0–3)

Gyöngyös, 400 néző, v.: Böcskei.

Kisvárda: Minca – Hej, Beriosz, Izing, Lukjancsuk – Karaszjuk, Mitosevics – Negrut, Gosztonyi A. (Rácz F.), Ilics (Kovácsréti) – Milevszkij (Gyüre). Edző: Dajka László.

Gól: Gosztonyi A. (11., 27.), Negrut (23., 49.),

Dajka László: – Abszolút mi voltunk az esélyesek, ez realizálódott is. Az első félidőben szerzett három gól megnyugtatott bennünket, a szünet után nagy erőket már nem mozgósítottunk. Magabiztosan nyertünk, ennek a mérkőzésnek ez is volt a célja.

TARR Andráshida SC–Nyíregyháza Spartacus 1–0 (0–0)

Andráshida, 200 néző, v.: Kovács G.

Nyíregyháza: Fadgyas T. – Polényi G., Fodor F., Kulcsár H. (Kártik), Pekár L., Rubus T., Daru B. (Dragoner), Végső E., Nagy J. (Rezes), Farkas M., Hornyák M. Edző: Lengyel Roland.

Gól: Bailó D. (59.)

Lengyel Roland: – Az első félidőben egykapuztunk, helyzeteket alakítottuk ki, kapufákat rúgtunk. A második játékrészben a hazai csapat megmutatta, hogy szívvel-lélekkel mi mindent el lehet érni ebben a sportágban, ehhez gratulálok neki. Szomorúak vagyunk és szégyelljük magunkat.

Sényő-Carnifex–Makó  2–1 (1–0)

Sényő, 300 néző, v.: Veizer.

Sényő: Gagyi S. – Klepács K., Hadházi D., Kristófi S. (Haburcsák K.), Ács Á., Lakatos L. (Takács Á.), Phrakonkham, Fabu M., Kapacina K., Barcsay M. (Marics G.), Márton A. Edző: Fiumei Viktor, Imrő László.

Gól: Kristófi S. (3.), Márton A. (90.), illetve Babolek (46.). Kiállítva: Kapacina K. (65. perc)

Imrő László: – Nagyon jól kezdtük a mérkőzést. Hamar gólt szereztünk, az első félidőben az történt, amit elterveztünk. A szünetet követően viszont érthetetlen módon játszottunk, jöttek az óriási egyéni hibák. A kiállítás után helyén volt a szívünk, óriási gratuláció a csapat minden tagjának azért ahogy küzdöttek egymásért. A végén pedig jött a slusszpoén!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .