Noha kevés a bevethető játékvezető, ami október 14-én fokozottan éreztette hatását – a szombati munkanap miatt vasárnapra „áttelepített” teljes bajnoki fordulóban jó néhány mérkőzésen hézagos volt a sporik létszáma.

Jó néhány játékvezető kettős bevetést teljesít november 11-én Fotó: Csutkai Csaba

Nos, november 11-én hasonló lesz a helyzet, ugyanakkor áthidaló megoldás született, ez a megyei harmadosztályt érinti.

A témával kapcsolatban közöljük az MLSZ Szabolcs-Szatmár Bereg megyei Igazgatóság közleményét.

 

„Mint arról már többször tájékoztattuk Önöket, a november 10-i szombati munka és tanítási nap miatt a november 10-11-i hétvégén az igazgatóságunk által szervezett valamennyi felnőtt és U19 és megyei osztályú bajnoki labdarúgó-mérkőzés 2018. november 11-én vasárnapra került kiírásra a központi Labdarúgás Versenyszabályzatban foglaltaknak megfelelően. (U16-os megyei fordulót szándékosan nem is írtunk ki emiatt)

 

Ezen a napon több mint 60 helyszínen közel 100 bajnoki mérkőzés kerül megrendezésre a megyénkben úgy, hogy mintegy 110 játékvezetőnk fog tudni működni. Mivel 60 találkozó egy időben kezdődne 13.00 órától, így nem szeretnénk, hogy a megyei harmadosztályú mérkőzések jelentős részén egy, míg a megye másodosztályú találkozók jelentős részén 2 játékvezető működjön csak (mint ahogy október 14-én volt erre példa), ezért a Versenybizottsággal és a Játékvezetői bizottsággal egyeztetve, az alábbi módosítást hoztuk a 2018. november 11-i játéknappal kapcsolatosan.

Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatóság által szervezett megyei 3. osztályú bajnokságok 12. fordulójának november 11-i játéknapján a Szabolcs és a Nyírség csoportban egységesen 10.00 órára módosul a mérkőzések kezdési időpontja, míg a Rétköz és a Szamos csoportban 13.30 órára. Így a Szabolcs csoportban működő játékvezetők átérnek a Rétköz csoportba vezetni, a Nyírség csoportban működők, meg a Szamos csoport találkozóira. Ezzel a változtatással biztosítani tudjuk valamennyi mérkőzésen a minimum 2, de a legtöbb helyen a 3 játékvezető jelenlétét a megyei harmadosztályban a november 11-i játéknapon.

Akiknek nem felel meg a módosított kezdési időpont, azon csapatok képviselőit arra kérjük, hogy az ellenféllel való egyeztetés után módosítsák a találkozó időpontját az IFA rendszerben 2018. november 6. kedd délig. Módosítani lehet akár a november 10-i szombati napra, vagy az utolsó forduló utáni hétvégére, november 24-25-re.”

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .