Szathmári-gól nyolc másodperc alatt – Szabolcsban

Szó se róla, Szathmári Sándor hamar megágyazott a Kemecse sikerének – Kálmánházán. A megyei másodosztály Pannónia csoport táblázatának tetején trónoló futballcsapat frontemberének a kezdősípszó után nyolc másodpercre volt szüksége, hogy bevegye a hazai kaput.

Szathmári Sándor beírta magát a szabolcsi futballkrónikába Fotó: Linter Alex

Annyi szent, hogy nem az év gólját rámolta be a huszonhárom éves támadó a 6–2-re megnyert összecsapáson, de, hogy karrierjének egyik legemlékezetesebb pillanata lesz – hétszentség. Kis térségünkben alighanem rekordgyanús „dugót” szállított a kemecsei csatár, a világ leggyorsabb gólja jelen ismeretek alapján egyelőre felülmúlhatatlannak tűnik: tavaly a Nyugat-Skócia bajnokságban első osztályában (tehát szintén alacsonyabb ligában…) érdekelt Maryhill FC játékosa, Gavin Stokes rögtön a középkezdés után, a félpályáról bombázott a jó nevű Clydebank kapujába. Ezt a kunsztot 2,1 másodperc leforgása alatt cselekedte meg. Mindazonáltal egy szerb ifimeccset is jegyeznek a krónikák, szinte hajszálra azonos időtartalommal – a „kicsiket” azért nem szokás a „nagyok” elé helyezni.

– Ilyen gyorsan még nem rúgtam gólt, az biztos – osztotta meg a nem túl meglepő információt Szathmári Sándor, aki hét gólt hintett az őszi idényben. – Pláne nem középkezdésből, az első labdaérintésből. Nem tudtam, hogy készült videó róla, de hétfőn elküldték, nyilván lementettem és elraktároztam. Jó lesz majd nézegetni… Megnéztem, a leggyorsabb gólokat, a skót mérkőzését is, annyi a különbség, hogy én akcióból lőttem, viszont nem emlékszem, hogy pályafutásom során láttam volna ilyet.

Azért Szathmári Sándornak nincs szégyenkezni valója, noha Kálmánházán csak egyszer sült el a lába, holott éppenséggel lett volna esélye tovább kozmetikázni a mutatóját.

–  Vasárnap a meccs elején két perc alatt rúghattam volna mesterhármast, de elszúrtam a másik két helyeztet – gyakorolt önkritikát a kemecsei futballista. – Nem hét gólnál kellene tartanom, legalább tizenötnél, sajnos, eddig nem ment olyan jól a játék, nem sült, szerencsére a csapatnak megy.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .