Előfordult már néhány meredek történet a megyei futballban, de ilyet talán még soha. Az egy dolog, hogy elmaradt a Záhony-Tiszaszentmárton–Ajak megyei másodosztályú mérkőzés (no meg az ifimeccs is…), megesett hasonló másokkal is.

A záhonyi pályán elmaradt a vasárnapi meccs… Fotó: internet

Olyan viszont még aligha, hogy az összecsapás a szőrén-szálán eltűnt igazolások hiányában ment fuccsba. A történet szálait bonyolítja, hogy a hazai felnőtt-, illetve ifjúsági csapat valamennyi tagjának erre az idényre kiadott versenyengedélye lett oda. Egyelőre maradjunk ennél a megfogalmazásnál, bár jelzésértékű, hogy vasárnap kora este az egyik legnépszerűbb közösségi portálon – nem is akárhol, a Záhonyi Labdarúgó Sport Club oldalán… – megjelent posztban arról írnak: a nyoma veszett okmányok miatt keresik a tettest! Ebből sejthető, hatósági vizsgálat következhet…  Információnk szerint egy dobozban voltak az igazolások, a szakvezetők bizonyos fontos papírjaival együtt – ennek találták hűlt helyét.

Az események duplán fájdalmasan érintik a harmadik helyen táborozó házigazda egyletet, amely veretlenül „élte túl” az eddig lecsengett tizenegy őszi bajnoki fellépést, hátránya pedig három pont a Nyírerdő csoport élen nyomuló Dombráddal szemben. Éppen annyi, amennyit a táblázaton tizenkettedik Ajak esetleges legyőzésével bezsebelhetett volna…

– Nem akarok vádaskodni, mert egyelőre tisztázatlanok a körülmények – hangsúlyozta az ügy kapcsán Golyán Gergő, a Záhony-Tiszaszentmárton technikai vezetője. – Ugyanakkor azt leszögezhetem: nem azért nincsenek meg az igazolások, mert úgy elraktuk, hogy nem emlékszünk rá, hanem azon a helyen ahová tettük, ott nincs. Innentől mindenki azt gondol, amit akar! Arról, hogy miként és milyen módon tűnt el, most nem beszélnék, mivel nem is tudok. Ebben a pillanatban a legfontosabb, hogy szerdáig beszerezzük versenyengedélyeket és a sportorvosi igazolásokat, a hét második felében erre már nem lesz esélyünk a munkaszünet miatt. Úgy látszik, ezek után számzáras páncélszekrényben kell, hogy őrizzük a papírokat, addig ugyanis, amíg egy mez és sportszár tűnik el még meg lehet rendezni egy mérkőzést, de ez így már sok(k).

A mérkőzés sorsáról nyilván hamarosan döntés születik.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .