A napnál fényesebben is kiderült, hogy a Csenger NB II-es futsalcsapatának szekere idegenben nagyon fut, hétfő este immár hazai pályán „csapott a lovak közé”.

A pontmentésnek mindenképpen örülhettek a csengeriek Fotó: Kákos Dávid

Mindez annyit tett, hogy a harmadik helyen táborozó szatmáriak a tabellán közvetlenül mögöttük nyomuló Gyöngyöst próbálták legyűrni. A nép alaposan kiéhezett a meccsre – na ja, három hete játszott utoljára otthon a Pankotai István, Balogh Árpád páros irányította brigád. Éppen utóbbi edző bá ijesztett rá az első félidőben a publikumra, midőn térdsérülés miatt kidőlt, mindazonáltal így is sikerült előnnyel abszolválni a meccs ezen periódusát.

A szünet után szinte azonmód egyenlítettek a hevesiek, akik kapusuk kiállítása miatt két percre emberhátrányba kényszerültek – Pálfi István pedig büntetett. Kisvártatva már két „fa” volt közte, Mándi László tanári passzát Fejes János postázta az ellenfél ketrecébe. Szépnek tűnt minden, de csalókának bizonyult az idilli kép. A hajrában a vendégek fordítottak, sőt még azt is kibekkelték, hogy újabb piros lap következtében megint megfogyatkoztak. A történtek csaknem a frászt hozták a csengeriekre, kiváltképp, amikor a megítélt büntető is kimaradt.  A végén vékony jégen táncolt a házigazda, de Osváth Sándor a legjobbkor villant (nem először és remélhetőleg nem utoljára ebben az idényben…) – pontot mentve csapatának. Bár nyerni nem tudott, a Csenger azért feljebb tornázta magát a tabellán.

Mindeközben a sereghajtó Nyírbátorra pokoli csata várt a Kazincbarcikai Ördögök katlanjában. A borsodiak számítottak favoritnak, jóllehet a korábbi évekhez képest kissé halványabban teljesítettek az őszi idény eddigi szakaszában. Nos, ezúttal alaposan megszenvedtek a győzelemért, a nyírségiek ugyanis derekasan küzdöttek, az újabb vereséget azonban nem úszták meg.

A regionális bajnokságban az ötödik forduló mérkőzéseit rendezték.

Futsal: NB II., Keleti csoport, 9. forduló

Csenger Futsal–Gyöngyös 5–5 (2–1)

Csenger, 300 néző, v.: Pápai Z., Tóth M. Csenger: Bálint L. – Fejes J., Pálfi I., Balogh Á., Osváth S. Csere: Katona P., Mándi L., Pankotai I., Lengyel M. Játékos-edző: Balogh Árpád, Pankotai István.

Gól: Fejes J. 2, Lengyel M., Pálfi I., Osváth S., illetve Berkes L. 2, Csocsánszki D., Gulyás K., Bartha B.

Pankotai István: – Egy nehéz mérkőzésen vagyunk túl, amelyen a szerencse nem állt most mellénk. Ami máskor befelé, az most kifelé pattant. Ismét sérülés nehezítette a dolgunkat, de így is helyt álltunk és pontot tudtunk menteni egy olyan találkozón, ahol a játékvezetőkkel és meg kellett küzdeni. Gratulálok a csapatnak a nagy küzdeni akarásért.

Kazincbarcikai Ördögök–Nyírbátori SC 6–2 (4–2)

Kazincbarcika, 400 néző, v.: Takács I., Forgács K. Nyírbátor: Tóth K. – Kovács B., Bagi T., Császár T., Nagy T. Csere: Farkas B., Juhász B., Botos S., Scheibli M., Sustyák D., Somogyi I. Edző: Baksa Csaba.

Gól: Sütő A. 3, Fekete V., Botos S., Benke N., illetve Kovács B., Scheibli M.

Baksa Csaba: – A meccs egyértelmű tanulsága, hogy ebben az osztályban nem kehet ennyi ziccert büntetlenül kihagyni.

További eredmények: Ferencváros–Kistarcsa 4–3, Berettyóújfalu II.–Kecskemét 4–5, Újpest–Kincsem Lovaspark 6–3

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 25 pont, 2. Csenger 16 (43–27) 3. Kartal 16 (35–30), 4. Kecskemét 14 (37–24), 5. Gyöngyös 14 (36–33), 6. Újpest 13, 7. Kazincbarcikai Ördögök 10 (28–26), 8. Kistarcsa 8 (23–29), 9. Kincsem Lovaspark 8 (33–46), 10. Berettyóújfalu II 0 (19–29), 11. Nyírbátor 0 (19–60).

Regionális bajnokság, 5. forduló: DEAC–Hajdúnánás 8–1, Nagycserkesz–DSC-SI 2–3, Mád–Geszteréd 24–2, Gyulaháza–Levelek 5–9, Blue Sharks Futsal–Ózd 5–2, MEAFC–Csenger Futsal-Beregvidék 6–2.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .