Noha nem verték eddig nagy dobra az ellenfelek, mindazonáltal egyre többen duruzsolják, hogy a Bököny Taskó-Autó SE képviselte harcmodor túl megy a tűréshatáron. Sőt, arról pusmognak, hogy a megyei harmadosztály Szabolcs csoport második helyén tanyázó együttessel szemben nem is akarnak kiállni…  Nem a mi tisztünk igazságot osztani, így a legilletékesebbhez fordultunk.

A bökönyi futballcsapat számára a feljutás kiharcolása sem lehetetlen

– Olyan keményen aligha jászhatunk, mivel tavaly a legsportszerűbb csapat díját érdemeltük ki – reagált a felvetésre id. Marozsán Mihály, a Bököny edzője. – Szóval, nem egészen értem a csapatok kritikáját. Azt kell mondjam, sok függ a játékvezetőtől, hogy mennyire szimpatikus neki az adott csapat. Én pedig az a típus vagyok, aki soha nem hízeleg a sporinak. Kicsit most erősítettünk, öt játékos érkezett a nyáron Téglásról, velük egyértelműen jobbak lettünk, talán éppen ez zavarja az ellenfeleket.

Ha már itt tartunk, Bökönyben 1950 óta „művelik” szervezetten a focit, az aktuális szezon előtt pedig új vezetőség állt munkába. Ritka kincsként, szponzort is sikerült találni, Taskó Attila jóvoltából, aki korábban is segített, ahol tudott. Az egyesület aktívan jelen van a Bozsik-programban: U7, U9, U11, valamint U13-as korcsoportban képviselteti magát, méghozzá meglehetősen eredményesen.  Miközben Marozsán Mihály is teszi a dolgát.

– Mindig annak híve voltam, hogy lehetőleg hazai játékosok alkossák a keret kemény magját, csak hát túl szép lenne, ha minden úgy alakulna, ahogy szeretném – morfondírozott a tréner. – Van, aki külföldre ment dolgozni, a Kállósemjénben például négy bökönyi játszik, köztük a két fiam, őket megértem, mert az magasabb osztály. Így is tizenhárom helyi kötődésű futballistánk van, amire azért büszkék lehetünk. Célunk az első három hely megszerzése, bár a hét végén elvesztettük veretlenségünket, ráadásul itthon a Buj ellen, ettől függetlenül eddig jól ment a csapatnak. Ezen a meccsen viszont nem jött össze semmi. A feljutás kiharcolása sem lehetetlen, de erről még korai lenne beszélni, annál is inkább, mert ebben osztályban pillanatok alatt változik a helyzet. Munkahelyi elfoglaltság, egyéb okok miatt a csapatot nem egyszerű összetartani.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .