A Tiszántúli Takarék megyei első osztályú bajnokság tizenkettedik fordulójának összecsapásait rendezik a hét végén. A Mátészalka immár a szerdán kinevezett játékos-edzővel, Tempfli Imrével soraiban lép pályára Nyírgyulajban – szó se róla, nemes feladat jutott számára debütálásként.

A szomszédvári rangadóra melegítő Fehérgyarmat legutóbb négy gólt rámolt be a Nagyhalásznak
Fotó: Bereczki Zoltán

Esélyleső: Tiszántúli Takarék megyei I. osztály, 12. forduló (kezdés: 14 óra, ifi: 12)

Szombat

Vásárosnamény (7.)–Ibrány (1.)

Dudás Zoltán, a Vásárosnamény edzője: – A múlt heti győzelemért nagy árat fizettünk, emiatt attól nem kell tartanom, hogy szombaton többet fogok cserélni a megengedettnél. Nem akármilyen feladat vár ránk, amely csapat ilyen sorozatot tud felmutatni, mint az Ibrány, az mindenképpen megsüvegelendő. Azért szeretnénk minél többet kihozni a mérkőzésből.

Madalina György, az Ibrány edzője: – Megpróbáljuk összekaparni magunkat az őszi idényből még hátralévő négy mérkőzésre.

Nyírgyulaj (5.)–Mátészalka (14.)

Lukács Tibor, a Nyírgyulaj edzője: – Két vereség után nem lehet más cél csak és kizárólag a győzelem.

Tempfli Imre, a Mátészalka játékos-edzője: –Közösem jutottunk idáig, talán a szerencse is elpártolt tőlünk, egy viszont biztos, nagyon nehéz helyzetben vagyunk. Nekünk nincs mit veszteni Nyírgyulajban, a becsületes játék, a tisztes eredmény elérése a legfőbb célunk, ennek érdekében megpróbálom a fiúkat kicsit felrázni.

Tiszavasvári (15.)–Nagyecsed (2.)

Nagy István, a Tiszavasvári edzője: – A múlt heti mérkőzésen gyermeteg hibákat vétettünk, melyeket a bajnokságnak ebben a szakaszában már nem engedhetünk meg magunknak. Hazai pályán pontot akarunk szerezni, ennek érdekében hátul jobban kell koncentrálnunk.

Ádámszki Róbert, a Nagyecsed játékos-edzője: – Papíron egyszerű mérkőzésnek tűnhet, de valószínűnek tartom, hogy nem lesz az. Ettől függetlenül, nem becsülve a hazaiakat, győzelemben gondolkodunk.

Kisvárda Master Good II. (11.)–Tiszakanyár (3.)

Erős Gábor, a Kisvárda II. edzője: – Itt lenne az ideje, hogy az elmúlt hetek rossz teljesítménye után javítson a csapat!

Csáki Róbert, a Tiszakanyár játékos-edzője: – Magas lóról lehet nagyot esni. Mi magasan vagyunk, de nem lovon ülünk, így leesni sem tudunk. Tisztában vagyok vele, hogy a jelenlegi pozícióink nem a realitás, de mi jól érezzük itt magunkat, és minél tovább szeretnénk megőrizni ezt az állapotot. A három idegenbeli mérkőzésünkön négy pontot terveztem, most hatnál járunk, így veszíteni már nem sokat tudunk szombaton, úgyhogy ennek szellemében megyünk Kisvárdába.

Tarpa (6.)–Fehérgyarmat (9.)

Márton István, a Tarpa edzője: – Fájó volt a hétvégi vereség, főleg három győzelem után, de úgy gondolom ez Nagyecseden a bőven belefér kategória, nekünk nem ott kell nyerni! Tudnék sok mindent mondani, de felesleges panaszkodni, mindenkinek megvan a saját problémája, a lényeg úgyis az, amit kiviszünk a pályára. Megye egyről beszélünk, nincsenek huszonkettes keretek, itt két-három játékos kiesése szinte pótolhatatlan, szóval rengeteg befolyásoló tényező van. Valaki reggel rosszul kel fel, sérülten játszik, nem edzett vagy dolgozik, összeveszett a párjával, esetleg közbejön valami „külső” tényező, ez az amatőr osztály „szépsége”! Céljaink nem változtak, a tabella sűrű, de a Gyarmat ellen egy olyan rangadó következik, amelyen nagyon fontos lenne a három pont megszerzése és nem csak a csapatnak – az értünk szorítóknak is!

Siti Ferenc, a Fehérgyarmat edzője: – Nem szoktam az előttünk álló meccsekkel álmodni, viszont most van egy olyan érzésem, hogy az a csapat fog nyerni, amely több gólt szerez.

(A mérkőzés 17 órakor kezdődik)

Vasárnap

Csenger (13.)–Gyulaháza (16.)

Csík Tibor, a Csenger edzője: – A elmúlt hétvégén mutatott játék és siker önbizalmat, reményt és bizakodást nyújt egy újabb győzelem megszerzéséhez!

Bardi Gábor, a Gyulaháza edzője: – Megpróbálunk becsülettel felkészülni, és tisztességesen helytállni az egyre jobb formába lendülő Csenger ellen.

Mándok (10.)–Balkány (12.)

Kiss Gábor, a Mándok edzője: – Nem lesz egyszerű mutatvány, de ha a balkányi kulcsjátékosokat semlegesíteni tudjuk, akkor sikeresek lehetünk.

Mirgai László, a Balkány edzője: – Borzasztóan nehéz megemészteni egy edzőnek azt, hogy hétről hétre mindent megteszünk a győzelemért, jól felkészülünk az ellenfelekből, kidolgozzuk a helyzeteket, miközben tudjuk, ha értékesítjük azokat a három pont is meglehet. De szinte minden kimarad… Nagyon bízom abban, hogy most már helyre rakják magukat a fiúk, mert amit lehetett, már megpróbáltam, tényleg azon múlik minden, hogy amikor kimennek a pályára, higgyenek magukban – akkor jönni fognak a sikerek.

Nagyhalász (4.)–Baktalórántháza (8.)

Ludánszki István, a Nagyhalász játékos-edzője: – Elsősorban a védekezésünket kell rendbe tennünk, ha ez sikerül, akkor lesz esélyünk egy igen jó ellenféllel szemben – akár a győzelemre is.

Gebri Pál, a Baktalórántháza edzője: – Hosszú idő után hazai pályán végre sikeresek voltunk, szeretnénk ezt a formát a hét végére is átmenteni.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .