Mirgai László ötvenhetedik születésnapját ünnepelte – a lehető legszebben. A Balkány legyűrte a Tiszavasvárit (4–3), így a megyei első osztályú futballcsapat szeptember 15-ike óta tartó nyeretlenségi sorozatát adta át a múltnak.

Mirgai László születésnapjáról természetesen nem feledkeztek meg Balkányban

Más kérdés, hogy az edző szombaton nem ülhetett a kispadon, mivel előbb Baktalórántháza elleni kupameccsen történtek következményeként négy hétre, majd a Nagyhalász elleni bajnokin tapasztaltak miatt három mérkőzésre elmeszelték. Utóbbi eltiltás még érvényes a szerdai (kezdés: 14 óra), Tiszakanyárral szemben esedékes hazai fellépésre is, amikor a hetedik fordulóból elhalasztott összecsapást pótolják a felek.

– Nehéz időszakot élünk át, hiszen fél évre dőltek ki játékosok, akiket nem tudunk pótolni, ráadásul sokszor Fortuna és a játékvezetők rossz döntései is sújtottak minket, ami a csapatot és engem is megviselt – reagált az elmúlt időszak fejleményeire Mirgai László, a Balkány edzője. – Ezért kétszer is eltiltottak, hozzáteszem, jogosan. De mindig is azt mondtam, teljesen normális, ha a játékvezető hibázik, hiszen mi is megtesszük időnként. De, ha a 15. percben hibázik a játékvezető, azt még egy csapat tudja korrigálni, de ha a 93. percben ítél butaságot, ami eldönti a mérkőzést, azzal befolyásolta a végeredményt. Ezt pedig nehéz hideg fejjel elviselni, pláne úgy, hogy lelkileg hetekre visszaveti az együttest. Mert azon a bizonyos meccsen megdöglöttek a pontokért a pályán a fiúk.

Erről ennyit. Ugyanakkor Balkányban nem feledkeztek meg a jeles dátumról. Naná, elvégre a Mirgai László fémjelezte korszak több bajnoki címet eredményezett, irányításával többször járt „fellegekben” az egylet.

– Nagyon megható volt, hogy a Tiszavasvári elleni mérkőzés után a vezetők, játékosok, szurkolók kis ünnepséget rendeztek a születésnapomra: mindig is éreztették velem Balkányban, hogy elismernek, megbecsülnek és bíznak bennem – fogalmazott a tréner. – Azt kívánom fiatal edzőkollégáimnak, hogy egyszer ezt átéljék, mert nekünk szakvezetőknek ez ritkán adatik meg. Hálát adok a jóistennek, hogy ennek a kis egyesület történelmi sikereinek részese lehetek, de igazából az én munkám semmit nem érne, ha nem vennének körbe olyan emberek, mint Pálosi László polgármester úr, Obsitos Norbert elnök úr, Kerezsi Csaba, Horváth László, Néző István vezetők, valamint a közvetlen segítőim. Számomra ők már nem csak munkatársak, egyben barátaim is!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .