Abból kiindulva, hogy a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata zsinórban négy zakó után fogadta a még veretlen Haladást – nem sok jóval kecsegtetett a házigazda számára a hétfő esti összecsapás.

Igazán exkluzív felvétel a Kincsem Lovaspark elleni mérkőzés előtt a csengeri öltözőből

 

A vasiak ráadásul a legnagyobb magyar ásznak tartott Dróth Zoltánnal soraikban kezdtek, ehhez képest megizzadtak a győzelemért. A vendégek melós meccsen nyertek, mert bár légiósuk, Melo José Michel a 11. percben betalált, majd még a szünet előtt megduplázták a különbséget, a nyírségiek nem adták fel. A hajrában Tóth Béla Bence szépített, végül egyenlíteni nem, „csak” megszorongatni sikerült a szombathelyieket.

A Csenger NB II-es együttese hibátlan idegenbeli mérleggel (három portya, ugyanennyi diadal…) indult a tápiószentmártoni túrára. Noha a másodosztályban ősidők óta meghatározó erőnek titulálható Kincsem Lovaspark beragadt a rajtnál, szépen lassan rálelt a helyes ösvényre. Így ütős találkozónak ígérkezett az aktuális parti, amelyen a játékos-edzői tisztséghez méltó módon vezérszerepet vállaló Balogh Árpád két találattal ágyazott meg az újabb szatmári győzelemnek. A második félidő elején a gólokat az utóbbi időben ipari mennyiségben gyártó Osváth Sándor is bejelentkezett, majd sokadik bravúros védése után Bálint László saját kapujából megeresztett rakétával vette be a túlsó portát, egyben demoralizálta a hazaiakat. A meccs érdemi ekképpen lezárult, a többi – az újabb csengeri „dugók” még szebbé varázsolták az estét. Miközben még a debütáló Dávid Róbert is beköszönt, mindjárt kétszer.

Ugyanakkor a sereghajtó nyírbátori legénységnek Kecskeméten volt jelenése – csúnya kimenetellel.

A regionális bajnokságban a negyedik forduló mérkőzéseit rendezték.

Futsal: NB I., 7. forduló

Nyírgyulaj KSE–Haladás 1–2 (0–2)

Nyírbátor, 120 néző, v.: Takács I., Szűcs L.

Nyírgyulaj: Dobó L. – Sánta J., Siska G., Vass O., Tóth B. Csere: Ore R. (kapus), Klusin, Gömze A., Kántor T., Nagy B., Szabó Á., Szabó P., Orosz D., Pazonyi A. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Tóth B., illetve Melo, Hajmási M.

Lovas Norbert: – Közel álltunk a bravúrhoz, végre helyén volt mindenkinek az esze és a szíve, így jó mérkőzést játszottunk a Haladással.

További eredmények: DEAC–Dunaferr 1–6, Rubeola Csömör–Szigetszentmiklós 1–3, Aramis–Berettyóújfalu 2–7, Veszprém–BME-BT FC 3–2.

A bajnokság állása: 1. Berettyóújfalu 18 pont (41–10), 2. Dunaferr 18 (43–19), 3. Haladás 16, 4. Veszprém 15, 5. Szigetszentmiklós 12, 6. DEAC 9, 7. Nyírgyulaj 4, 8. Aramis 3 (22–33), 9. BME-BT FC 3 (17–34), 10. Rubeola Csömör 2.

NB II., Keleti csoport, 8. forduló

Kincsem Lovaspark–Csenger Futsal 1–8 (0–2)

Tápiószentmárton, 200 néző, v.: Borbás B., Minda G.

Csenger: Bálint L. – Fejes J., Pálfi I., Balogh Á., Osváth S. Csere: Katona P., Mándi L., Pankotai I., Dávid R. Játékos-edzők: Balogh Árpád, Pankotai István.

Gól: Vörös P., illetve Balogh Á. 2, Katona P. 2, Dávid R. 2, Osváth S., Bálint L.

Pankotai István: – Mindenki százszázalékos hozzáállást tanúsított, így nem tudtunk hibázni. Remek kapus teljesítménnyel, hasonló helyzetkihasználással sikerrel vettük ezt az akadályt is. Gratulálok a csapatnak, és az új játékos remek bemutatkozásához.

Kecskemét–Nyírbátor 13–1 (6–0)

Kecskemét, 300 néző, v.: Kovács G., Nyekita.

Nyírbátor: Tóth K. – Kónya M., Kovács B., Bagi T., Szilágyi G. Csere:  Scheibli M., Császár T., Baksa Cs., Nagy T. Játékos-edző: Baksa Csaba.

Gól: Móra V. 3, Deák D. 3, Kovács J. 3, Sallai B., Bánkóczi D., Marozsi G., Rutai B., illetve Kovács B.

További eredmények: Kartal–Újpest 4–8, Kazincbarcikai Ördögök–Ferencváros 3–3, Gyöngyös–Berettyóújfalu II. 4–3.

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 22 pont, 2. Kartal 16, 3. Csenger 15, 4. Gyöngyös 13, 5. Kecskemét 11, 6. Újpest 10, 7. Kistarcsa 8 (20–25), 8. Kincsem Lovaspark 8 (30–40), 9. Kazincbarcikai Ördögök 7, 10. Berettyóújfalu II 0 (15–24), 11. Nyírbátor 0 (17–54).

A regionális bajnokság, 4.forduló: Levelek–MEAFC 3–4, Geszteréd–Gyulaháza 2–5, DSC-SI–Mád 5–4, Hajdúnánás–Nagycserkesz 7–3. A Blue Sharks Futsal–Csenger Futsal Beregvidék mérkőzést december 17-én játsszák.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .