Akadtak már szenet szúró jelei annak, hogy valami nem stimmel Mátészalkán. A megyei első osztály futballcsapat eleve harmatosan teljesít, hátulról a harmadik a tabellán, miközben például a Nagyhalász elleni szeptemberi hazai bukta után kipattant, hogy néhány játékos – a nyomatékosított tiltás dacára – előző este „benézett” az éjszakába…

Marius Botan a Csenger elleni meccsen ült utoljára a mátészalkai kispadon… Fotó: Varga Valentin

A Tarpán emberelőnyben elúszott fellépést követően Marius Botan edző félig-meddig már elvitte a balhét, a szombati Csengertől kapott kiadós „ruha” (6–1-es vereség – otthon…)  pedig végképp betette számára a kaput. A tréner lemondott, ami csalhatatlan bizonyítéka, hogy valami tényleg nem klappol.

– Nagyon sok oka van annak, hogy így alakult – merült a témába a búcsúzó Marius Botan. – Amikor januárban felkértek erre a munkára, jó téli felkészülés után, amiben teljes mértékben partner volt a klub, eredményes tavaszt produkáltunk. Mindenkiben megvolt az akarat a közös folytatást illetően, ráadásul idén 100 éves az egyesület, elhangzott az ígéret, hogy éppen ezért nagyobb figyelmet kap a futballcsapat. Sajnos, ebből kevés valósult meg. A nyári felkészülés nem úgy alakult, ahogy elképzeltem, öt játékos elment, ugyanakkor csak két új srác érkezett. A szezon elején beragadtunk, a hangulat az öltözőn belül folyamatosan romlott, s történtek olyan dolgok is, amit most nem szeretnék részletezni. Mindennek betetőzése volt a Csenger elleni súlyos vereség, nem maradt más választásom, a kialakult szituációban a távozás mellett döntöttem, Óriási energiát fektettem a munkába, de úgy gondolom, ebből keveset kaptam vissza. Mindenesetre nagyon szépen szeretném megköszönni a bizalmat, legfőképpen Papik Zoltánnak, aki tudom, szívvel-lélekkel arra törekszik, hogy helyes útra terelje a klubot, még, ha az eredmények nem is ezt mutatják. Köszönöm a játékosoknak is az együtt eltöltött időszakot: fiatal a csapat, tiszta szívvel kívánom, hogy mutassák meg, mire képesek!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .