A nyírteleki futballcsapat gyászos sorozatot „temetett el”. A megyei másodosztály Pannónia Zrt. csoportban érdekelt egylet 2017 október 29-én nyert legutóbb, amikor 8–2-re hegedülte el az Encsencset.

Dankó Zoltánnak és a nyírteleki csapat már nem kell a földet bámulni az eredmények miatt…

Azóta zsinórban huszonhét bajnoki vereség, közte nem egy méretes zakó, az eme balsikerű időszakban felkarcolt 27–195-ös gólkülönbség ölt ki szinte minden reményt. Na de, nem végleg, a vasárnap fellépés a feltámadás ünnepeként íródik az egyesület krónikájába: a Tiszalök elleni 1–0-ás hazai győzelem mindent visz. Mert bár a Dankó-legénység továbbra is az utolsó helyen vesztegel, de már nem lenullázva, ráadásul azonnal a riválisok nyakára hágott.

– Tényleg nem vett ránk jó fényt ez a sorozat, hozzáteszem, senkit meg nem bántva, sajnos, ami a focit illeti semmi nem olyan, mint akárcsak néhány éve – vélekedett Dankó Zoltán, a Nyírtelek harmincnyolcadik évét taposó játékos-edzője. – Teljesen más világ van most, főleg ahhoz képest, amikor elkezdtem futballozni. Akkor volt alázat, a szívét-lelkét beletette az ember, egymásért küzdöttünk és mondok még valamit, régen én fizettem tagdíjat, hogy egyáltalán játszassak az egyesületben. Kérdezek egy hülyét: ma már ezt ki tenné meg? Mindenesetre annyit sikerült elérni, hogy egyre szorosabb meccseket vívtunk, már látni a szemekben a tüzet, kiváltképp a hét végi győzelem után. Az őszi kezdet óta valamennyire rendezni tudtuk a sorokat, a jelenlegi keret tagjai képesek összetartani, így építkezünk tovább, nem adjuk fel!

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .