A megyeszékhely egyik utánpótlást nevelő egyesülete, a legendás orosi pályán lelt otthonra, nem csupán a helyi focit erősítve, hanem több száz gyereknek biztosítva a mozgást, sportolást.

Az orosi futballegylet szeretne maradandót alkotni, mert megérdemli a lelkes publikum

– Egyesületünk 2008.-ban alakult, Grund Focisuli Sport Egyesület néven, utánpótlás labdarúgó egyesületként, amelynek egyik alapító tagja az egykori Szpari legenda, Fecsku István is – adott történelmi áttekintést Csire Sándor elnök. – Öt évvel ezelőtt névváltozáson estünk át, G. Focisuli Sportegyesület Nyíregyháza-Oros (GFSE Oros) néven szerepelünk. Két korosztállyal indult az egyesület, akik alapító tagok is, nevezetesen 1997-es és az 1998-as korcsoport. Több megyei utánpótlás bajnokságban szerepeltünk kimagaslóan és fejlődtünk folyamatosan. Azóta az utánpótlás csapataink az U7-től az U19-ig minden korosztályban megtalálhatóak. Ezenkívül az U15-ös női bajnokságban is részt veszünk, és újra indítottuk az idei szezonban a felnőttcsapatunkat. Óvodásaink, egészen az U13-as korosztályig, a Bozsik programban szerepelnek, azon kívül Kölyök ligában érdekeltek az U10-es és az U11-es együtteseink. Az U14-es bajnokságban két csapatot neveztünk. A megyei bajnokságban lép színe még U16-os legénység, mely a dobogóért küzd. Az U17-es csapatunk az NB III. utánpótlás bajnokságban szerepel, amely szintén a dobogóért küzd. Az U19-es csapatunk ugyancsak az NB III-as utánpótlás bajnokságban játszik, és a várakozásaink alatt szerepelnek.

Csire Sándor szerint nem szeretnének itt megállni.

– A „nagyok” idén újra szervezve, régi játékosainkat aktiválva, kezdte meg szereplését. Egyesületünk komolyan gondolva megteremtette a feltételeket, hogy el tudjanak indulni a megye hármas bajnokságban. Az öltözők téliesítéséig csapataink az orosi pályán edzenek és a hazai mérkőzéseiket is itt játsszák, ezután az örökösföldi műfüves pályára költözünk, illetve a fiatalabb korosztályaink tornacsarnokokban készülnek tovább. A pályát a NyírVV Nonprofit Kft.-től béreljük. Az egyesületünk a TAO támogatáson kívül mindent önerőből ért el. Kötelékünkben tizenegy szakképzett edző dolgozik. A felnőtt bajnokságban induló csapatunk elé célt nem tűztünk ki egyelőre, mivel az állománynak újra össze kell szokni – tanulásból visszaérkező, 2-3 évet az aktív fociból kihagyó játékosok tagjai a keretnek. A bajnokság kezdete óta folyamatos fejlődés tapasztalható játékunkban, ami eredményben is megmutatkozik. Szerencsések vagyunk, hogy a csapatot rutinos és jó szakemberek vezetik, edzői és háttérmunkát tekintve. Családias a hangulat, jó közösséget alkotnak. A tavaszi szezonra, ha ez így marad, komolyabb célokat is kitűzhetünk. Tehát a fő irányvonalunk továbbra is az utánpótlásképzés, tehetséggondozás, viszont felnőtt szinten is szeretnénk maradandót alkotni, mert a lelkes orosi publikum bőven megérdemli.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .