Az ötödik bajnoki fordulóból elodázott fellépését pótolta szerdán a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata.

A nyírgyulajiak sem tudták megállítani a Berettyóújfalut Fotó: Bodnár Barbara

Az ötödik bajnoki fordulóból elodázott fellépését pótolta szerdán a Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata. Alig negyvennyolc órával a balul elsült újonc BME-BT FC elleni idegenbeli túra után ezúttal igazán rázós feladat várt a nyírségiekre, akik a bajnokság legnagyobb favoritjának számító Berettyóújfalut fogadták. Noha a vendégek az összecsapás előtt „csak” harmadik helyen tanyáztak, a tabella állása felettébb csalóka, eleddig ugyanis mind a négy találkozójukat megnyerték (miközben a riválisok már hat mérkőzést játszottak…), egyedül mutathattak fel makulátlan mérleget a teljes mezőnyt tekintve. És ez a meccs sem az volt, amelyen elhasalt volna…

Szó se róla, a három légióst bevető hajdúságiak vastagon igazolták jó hírüket, a kilencedik percben már 3–0-ra vezettek, amikor Orosz Dániel szépített. A folytatásban újabb négy gólt hintett az Újfalu, amely győzelmével a táblázat tetejére rakétázott.

Futsal: NB I., az 5. fordulóból elhalasztott mérkőzés

Nyírgyulaj KSE–Berettyóújfalu 1–7 (1–3)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Újhelyi, Katona B.

Nyírgyulaj: Opre R. – Sánta J., Siska G., Klusin, Vass O. Csere: Dobó L. (kapusok), Gömze A., Tóth B., Kántor T., Nagy B., Szabó Á., Szabó P., Orosz D., Pazonyi A. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Orosz D., illetve Da Silva 3, Rábl J. 2, Harmati T., Barrena

Lovas Norbert: – Sokkal jobb ellenféllel szemben tisztességesen helytálltunk. Voltak a mérkőzésnek jó peridusai, de a könnyelmű egyéni hibáinkat kegyetlenül kihasználta a Berettyóújfalu.

A bajnokság állása: 1. Berettyóújfalu 15 pont (34–8), 2. Dunaferr 15 (37–18), 3. Haladás 13, 4. Veszprém 12, 5. Szigetszentmiklós 9 (23–27), 6. DEAC 9 (14–20), 7. Nyírgyulaj 4, 8. Aramis 3 (20–16), 9. BME-BT FC 3 (15–31), 10. Rubeola Csömör 2.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .