Hülyén hangzik, és már annyiszor elsütötték, hogy rémunalmas, ettől még igaz: rohan idő. Méghozzá piszkosul gyorsan. Mert például a nyíregyházi futball egyik ikonikus alakja, Szatke Zoltán ötvenedik születésnapját ünnepli október 16-án! Így hát Isten éltese! Mindezt furcsa elhinni, annál is inkább, mivel jónéhány Spartacus-drukker agyába mélyen beleégett a védő egy-egy villanása, ami egyáltalán nem tűnik úgy, mintha oly régen lett volna.

Szatke Zoltán még mindig élvezi a játékot Fotó: Köbli Zoltán

Nyíregyházi színekben 406 mérkőzésen lépett pályára, melyeken harminchat gólt szerzett. Mindebből 129 élvonalbeli meccset jegyez, tizenhárom találattal megspékelve, ami egy hátvédtől szemrevaló mutató. Akinek a szíve piros-kék, sokáig a telefonjának csengőhangjaként is egy korábbi Szpari-induló „berregett”. Tagja volt az 1992-ben, 98-ban, 2004-ben, illetve három esztendővel később az NB I-be jutott Szparinak. Talán kevesen tudják,  egy hajdani nyilatkozatban elárulta: anno Simon Tibor csábította a Ferencvároshoz, és szóba került egy belga, valamint dán lehetőség, ezek azonban kútba estek.

Szatke Zoltán utánpótlásvonalon vállalt idáig leginkább edzői munkát, ugyanakkor jelenleg is aktív: a Kótaj megyei másodosztályú együttesét erősíti.

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez egy szokásos születésnap, viszont nem úgy gondolok, rá, hogy úristen, már ötven vagyok – merengett Szatke Zoltán. – De mégiscsak egy kerek szám, egyébként semmi extra – merengett Szatke Zoltán. – Ugyanazt csinálom, mint eddig, a futballban élek: edző vagyok, élvezem a játékot Kótajban, plusz a heti két kispályás meccs. Hál’ istennek az egészségem rendben van, így nagy jelentőséget nem tulajdonítok a kornak., Azt csinálom, amit imádok, ráadásul van egy huszonhárom éves nagyfiam, Márk, ő a Fehérgyarmatban focizik, és az új házasságomból a két és fél éves kistökös, Zalán, aki velem rúgja a labdát. Úgyhogy boldogan élek a családommal, teljes az életem.

Szatke Zoltán a Bozsik Akadémia U17-es legénységét irányítja, teljes erejével azon munkálkodik, a „keze alatt” pallérozódó titánok minél magasabb szintre jussanak.

– Jó érzem magam a srácokkal, átadhatom a tapasztalataimat, mindazt, amit játékos pályafutásom során az edzőimtől tanultam. Ők fogékonyak, nagyon szeretek velük dolgozni: több olyan játékossal dolgoztam, aki idővel bemutatkozhatott a Szpari színeiben az élvonalban. Jelenleg is vannak olyan tehetségek, akikkel előszerződést kötött a Spartacus. Kívánom nekik, hogy átéljék az élményt, ami nekem megadatott: szeretett klubomban több ezer szurkoló előtt futballozhassanak! Ez éltet, egyben a hitvallásom.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .