„Pest megér egy estet!” A Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapatának tagjai aligha eme dalfoszlányt dúdolgatva vágtak neki a BME-BT FC elleni túrának, mindazonáltal a fővárosi fellépés a siker esélyével kecsegtetett.

Az időkérés után csaknem pontot mentett a Nyírbátor Fotó: Rolf Gé

Az újonc budapesti egylet ugyanis egyetlen árva pontot sem kapart össze a korábbi öt forduló során, a késő éjszakába nyúlt meccsen történtek ismeretében azonban végképp nem voltak nótás kedvükben a nyírségiek. Vass Ottó ugyan vezetést szerzett, de a Lovas-legénység újabb találata csak akkor érkezett, amikor már 4–1-re elhúzott a BME. Sőt, nemhogy közelebb tudott volna férkőzni a látogató, az utolsó másodpercekben a kegyelemdöfést is bevitte az ellenfél. Azaz, kellemetlen meglepetés érte a „mieinket”.

Nem mellékesen a Gyulajra szerdán rázós harci feladat vár, amikor a Berettyóújfalu elleni, korábban elhalasztott összecsapást pótolja – a nyírbátori sportcsarnokban (kezdés: 18 óra)

Az NB II. Keleti csoportban érdekelt Nyírbátor korábban kezdett, mégpedig a középmezőnyben megbújó Gyöngyöst fogadva. A Baksa-legénység szintén első pontjára, esetleg mindjárt pontjaira hajtott – mindhiába. Mert bár az ötödik percben 2–0-ra vezetett a házigazda, zsinórban hét góllal válaszolt a hevesi brigád, miközben a sportszerű légkörre jellemző, hogy a 14. percben fújták be az első szabálytalanságot, magyarán a felek nem heveskedték túl a találkozót. A vége azért meleg lett, főként a Bátor jóvoltából, amely a tönk széléről visszatáncolva, 3–8-as állást követően csaknem kicsikarta a döntetlent. De egy gól még hiányzott…

Ami azt illeti, a csengeriek is későre rendeltek vacsorát, a változatosság kedvéért nekik is éjszakai mérkőzésen volt jelenésük Budakalászon – ahol az Újpest „van otthon”. Noha hátrányba kerültek a találkozó elején a szatmáriak, a folytatásban szisztematikusan „bedarálták” a lilákat. Osváth Sándor legutóbb három gólt szállított, ezúttal sem adta lejjebb, miként Mándi László is hintett ugyanennyit, emígyen hiába egyenlített (2–2) az Újpest, a folytatásban csak futott az eredmény után.  A Csenger a harmadik idegenbeli turnéján is diadalmaskodott – ez már döfi!

Ugyanakkor a harmadik forduló mérkőzéseit játszották a regionális bajnokságban.

Futsal: NB I., 6. forduló

BME-BT FC–Nyírgyulaj KSE 5–2 (2–1)

MAFC csarnok, 150 néző, v.: Tamási, Vass I.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Sánta J., Siska G., Klusin, Vass O. Csere: Dobó L. (kapusok), Gömze A., Tóth B., Kántor T., Nagy B., Szabó Á., Szabó P., Orosz D., Pazonyi A. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Viza K. 2, Horváth B., Fazekas B., Pallai G. (öngól), illetve Vass O., Kántor T.

Lovas Norbert: – Sajnos, ott folytattuk ahol abbahagytuk, ráfáztunk, mert ismét sok helyzetet kihagytunk.

További eredmények: Berettyóújfalu–Veszprém 4–2, Dunaferr–Rubeola Csömör 12–4, Haladás–DEAC 5–2, Szigetszentmiklós–Aramis 6–2.

A bajnokság állása: 1. Dunaferr 15 pont, 2. Haladás 13, 3. Berettyóújfalu 12 (27–7), 4. Veszprém 12 (30–20), 5. Szigetszentmiklós 9 (23–27), 6. DEAC 9 (14–20), 7. Nyírgyulaj 4, 8. Aramis 3 (20–16), 9. BME-BT FC 3 (15–31), 10. Rubeola Csömör 2.

NB II., Keleti csoport, 7. forduló

Nyírbátor–Gyöngyös 7–8 (2–5)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Szűcs L., Forgács K.

Nyírbátor: Tóth K. – Kónya M., Kovács B., Bagi T., Szilágyi G. Csere: Berecz Zs., Balla J., Scheibli M., Császár T., Nagy T. Edző: Baksa Csaba.

Gól: Császár T. 2, Kovács B. 2, Kónya M., Scheibli M., Szilágyi G., illetve Bencsik G. 2, Csocsánszki D. 2, Gulyás K., Bartha B., Bagi T. (öngól), Sári Cs.

Baksa Csaba: – Mintha meg lennénk átkozva! A végén ismét hajszálon múlt a pontszerzés, a vereségtől függetlenül gratulálok a srácoknak a hozzáállásért, valamint a küzdeni tudásáért. Emellett gratulálok az U18-as NB I-es csapatunknak, amely a második mérkőzést is megnyerte Debrecenben.

Újpest–Csenger Futsal 5–9 (3–5)

Budakalász, 80 néző, v.: Kiss G., Surin.

Csenger: Bálint L. – Fejes J., Pálfi I., Balogh Á., Osváth S. Csere: Katona P., Mándi L., Pankotai I. Játékos-edzők: Balogh Árpád, Pankotai István.

Gól: Nagy D. 2, Péter M., Ilovai B.,illetve Osváth S. 3, Mándi L., 3, Fejes J., Katona P., Balogh Á.,

Pankotai István: – Sikerült egy „hatpontos” mérkőzést megnyerni. Két mezőnyjátékos cserével tudtunk elutazni, de a küzdeni akarás megmutatkozott a pályán. Reméljük, minél hamarabb felépülnek a csapattársak és együtt menetelhetünk tovább – előre. Jövő héten a Kincsem Lovasparkhoz látogatunk, hasonló esélyekkel. Gratulálok a csapatunknak!

További eredmények: Ferencváros–Kecskemét 5–3, Kartal–Kistarcsa 5–0, Berettyóújfalu II.–Kincsem Lovaspark 2–4.

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 21 pont, 2. Kartal 16, 3. Csenger 12, 4. Gyöngyös 10, 5. Kecskemét 8 (19–19), 6. Kincsem Lovaspark 8 (29–32), 7. Kistarcsa 8 (20–25), 8. Újpest 7, 9. Kazincbarcikai Ördögök 6, 10. Berettyóújfalu II 0 (12–20), 11. Nyírbátor 0 (16–41).

A regionális bajnokság, 3. forduló:  DEAC–Csenger Futsal Beregvidék 9–8,  Nagycserkesz–Ózd 5–2, Gyulaháza–DSC-SI 3–5, Levelek–Geszteréd 11–3, Blue Sharks Futsal–MEAFC 0–8.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .