A Szabolcsveresmart elleni hazai iksz (0–0) után megreccsent a vajai kispad. Olyannyira, hogy Molnár István posztjába került a megyei másodosztályú futballcsapat számára vereséggel felérő döntetlen – na ja, a sereghajtó volt az ellenfél. A hazaiak a tizedik helyen ragadtak a tabellán, mindez edzőváltásra sarkalta a vezetőséget.

Gdovin János munkába állt Vaján

Egy régi motorostól kértek segítséget, a baktalórántházi futball emblematikus alakja, a hajdani gólvágó, Gdovin János pedig nem menekült el a kihívás elől – vállalta a tréneri tisztséget. Egyáltalán nem tévedt idegen terepre, néhány esztendeje már irányította a vajai egyletet. Nos, a debütálás fényesen sikerült, az új seprű jól sepert, a gárda vasárnap 3–2-re legyűrte a Gergelyiugornyát, egyben két pozícióval feljebb nyomulva a táblázaton.

– Négy év után újra visszatértem a futballba, magam sem értem, mi ütött belém – közölte nemes egyszerűséggel Gdovin János. – Beszéltünk arról, hogy majd valamikor, esetleg leülök még a kispadra, de egyáltalán nem most. Megkerestek, úgy egyeztünk meg a múlt héten, hogy az őszi idényből hátralévő meccseken a legjobb tudásom szerint megpróbálok segíteni, remélem minél eredményesebben. Annyit láttam, hogy ez a vajai szerintem többre képes, ráadásul a korábbiakhoz képest a létszámnak is megfelelőnek tűnik. Nem szégyellem bevallani, van olyan fiatal a keretben, akivel életemben először találkoztam, abban azért bízom, hogy a hírem megelőz, és a hozzáállás ennek megfelelő lesz.

Na igen, Gdovin János ugyanis nem megalkuvó típus, az elveiből pedig nem enged.

– A stílusomon nem változtatok, a kemény munkában, a fegyelemben hiszek, abban bízom, minél kevesebb alkalommal kell felemelni a hangom. Én végig jártam az utat, tudom miről beszélek, mindenkinek csak a jót akarom, ezt azért talán elhiszik nekem a játékosok is.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .