Noha a hét végi játékvezető küldést szemezgetve akadt, aki megpedzette, hogy szabadságra ment néhány spori – a valóság teljesen más. Tény, jó néhány mérkőzésen nem lesz teljes a bírói hármas, aminek roppant prózai a magyarázata, nevezetesen a létszámhiány. Miként az a megyei Igazgatóság közleményéből is kiderül.

Néhány pályán foghíjas lesz a játékvezetői létszám Fotó: internet/illusztráció

„Mint arról már többször tájékoztattuk Önöket, a szombati munka és tanítási nap miatt a hétvégén az igazgatóságunk által szervezett valamennyi felnőtt, U19 és U16-os megyei osztályú bajnoki labdarúgó mérkőzés 2018. október 14-én vasárnapra került kiírásra.

A versenynaptárunkat a sorsolás elkészítésekor azért kellett így alakítanunk, mert a Labdarúgás Versenyszabályzat értelmében: „Ha az amatőr rendszerű bajnokságokban a szombati játéknap munkanap áthelyezés miatt munkanapos játéknappá válik, csak közös megegyezéssel lehet mérkőzést rendezni.” 2018. október 13-a szombat pedig munka és tanítási nap.

Így ez egy kivételes hétvége lesz, hiszen október 14-én vasárnap 70 helyszínen, több mint 100 bajnoki mérkőzés kerül megrendezésre a megyénkben úgy, hogy ezen a napon mintegy 110 játékvezetőnk fog tudni működni. Ez egyben sajnos azt is jelenti, hogy – bármennyire is szeretnénk – nem tudunk minden felnőtt és ifjúsági mérkőzésre három játékvezetőt biztosítani. Azt azért kiemelnénk, hogy – ahogy azt Önök is tapasztalhatják – az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Igazgatósága mindig törekszik arra, hogy valamennyi felnőtt és ifjúsági mérkőzésen három fő játékvezető működjön közre, ám sajnos, ennek a törekvésünknek most nem fogunk tudni eleget tenni.”

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .