Megye hármas kirándulásunk során igen kalandos területre tévedtünk. Szabolcsi terep, egykor a kisvárdai körzeti bajnokságának meghatározó, sok és vérmes drukkerrel bíró csapatához látogattunk, ahol újra tombol a fociláz. Mert 2014-ben, tizenkét év eltelte után Dögében úgy döntöttek, hogy kell egy futballcsapat!

A dögei felnőttcsapat jelentős utánpótlásbázisra támaszkodhat

Ennek érdekében tíz fővel, Szanyi János vezetésével megalapították a Lendület Sportegyesületet, akivel kötetlenül beszélgettünk az eltelt időszakról és a biztató jövőről.

–  Nem volt egyszerű a nulláról indulni, hiszen se pálya, se játékosok, se felszerelés nem állt rendelkezésre – kezdte az elnöki pozíciót betöltő Szanyi János. – Volt azonban akarat, jó szándékú, segítőkész emberek és focizni vágyó gyermekek soksága. Ezt nem hagyhatta figyelmen kívül a község vezetése, élén dr. Nagy Péter polgármesterrel, aki a kezdeményezés élére állva nekilátott a szükséges feltételek megteremtéséhez. Döge község önkormányzata sikeresen pályázott focipálya létrehozására, melynek eredményeképpen egy gyönyörű 60×100 méteres öntözőberendezéssel ellátott gyepszőnyeges pályát építhettek, mindösszesen 18 millió forintból. Nem lett volna elegendő ez a pénz, ha nem fogott volna össze a településlabdarúgás szerető közössége és nem egészítette volna ki társadalmi munkájával az elnyert támogatást.

Beindult tehát a foci(élet). Ami hamar sikerélménnyel párosult.

– Aztán a csapat, óriási lelkesedéssel, de szerényebb tudással 2015/16-os idényben a nyolcadik helyezést érte el. A következő évadban nagyon jó tavaszi hajrának köszönhetően, egy ponttal lemaradva Gergelyiugornyai SE mögött a második helyen végzett. Itt már igazoltunk néhány olyan futballistát, aki megjárt magasabb osztályt is és kellő rutinnal segített a többi játékosnak is felvenni a versenyt. A szép eredménynek köszönhetően nagy mozgolódás és érdeklődés előzte meg, hogy az utánpótlásnak is szenteljenek figyelmet, hiszen 2014-ben az elsődleges cél a labdarúgás népszerűsítése volt. Nagyon sok gyerek jelentkezett és mivel szinte minden korosztályból összejött egy csapatra való, így csodálatos eredménynek számított az, hogy elindulhattak a kisvárdai Alközpont által rendezett Bozsik programban U7, U9, U11, illetve U13-as korosztályban, mintegy 34 fővel.

Van tehát mire alapozni. Sőt, táplálhatja az optimizmust, egyre nagyobb lelkesedés.

– A legnagyobb büszkeséggel az tölt el, hogy Kisvárda több játékosra felfigyelt és azonnal le is igazolta őket. A folyamat azóta is töretlen egyre több gyermek érzi, hogy szeretné kipróbálni magát ebben a sportágban és szeretne Döge színeiben focizni. Mára egy nagyobb korosztály is képviselteti magát, mégpedig az U16-os társaság. Így már a felnőttcsapattal együtt 96 fő a Lendület SE Döge igazolt játékosainak száma. A jó körülményeknek köszönhetően több helyről – Kisvárda, Anarcs, Szabolcsveresmart, Fényeslitke – is érkeznek focizni vágyó gyerekek a településre. Ilyen létszámnál már nagy segítséget jelent a TAO és persze az Önkormányzat támogatása, valamint azok a hétköznapi emberek, akik minden szabadidejüket a sportra és a gyerekekre szánják. Büszkék arra, hogy néhány év alatt újjászülethetett a labdarúgás Dögében.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .