Bár a múltban megtörtént, hogy a Berettyóújfalu II. kibabrált a Csenger NB II-es futsalcsapatával – erre hétfő este kevés esélye mutatkozott. Legalábbis tizenkét perc elteltével így tűnt az ábra. Ennyi idő szükségeltetett, hogy Osváth Sándor klasszikus mesterhármassal kényelmes előnyt biztosítson a házigazdának.

A csengerieknek sikerült kifundálni a nyerő taktikát
Fotó: Varga Valentin

Olybá festett, minden szép és jó.  Az élvonalbeli hajdúsági együttes „fakója” ugyanis eleddig mindhárom őszi bajnoki fellépésén elhasalt, és a vereséget ezúttal sem úszta meg, de… A második félidőben elzárták a szatmári gólcsapot, míg a látogatók minimálisra szűkítették a különbséget, ráadásul Juhász Sándor kapus kiállítása miatt az utolsó két perc meleg volt. Arról nem beszélve, hogy Bodó Richárd és Lengyel Marcell sérülés miatt már a meccs korai szakaszában kidőlt. De nem vált forróvá alattuk a hazai parkett, az előny kitartott, így az aktuális szezonban először nyert saját katlanjában a Csenger.

Ugyanakkor tíz másodperccel a vége lőtt úszott a pontszerzés esélye a sereghajtó Nyírbátor számára a tápiószentmártoni túrán. Holott a sereghajtó nyírségiek a duplázó Császár Tamásnak köszönhetően két „fával” vezettek a szünetben, egészen az utolsó pillanatokig éltették a reményt, hogy végre sikerélménnyel párosul erőfeszítésük, amikor beütött a krach. A Kincsem Lovaspark szinte a záró dudaszó pillanatában kicsikarta a győzelmet.

Mindeközben a második forduló mérkőzéseit rendezték a regionális bajnokságban.

Futsal: NB II., Keleti csoport, 6. forduló

Csenger Futsal–Berettyóújfalu II. 3–2 (3–1)

Csenger, 300 néző, v.: Futó T., Pápai Z.

Csenger: Juhász S. – Pálfi I., Balogh Á., Osváth S., Bodó R. Csere: Katona P., Mándi L., Pankotai I., Lengyel M., Gaál K., Bálint L. Játékos-edzők: Balogh Árpád, Pankotai István.

Gól: Osváth S. 3, illetve Jakab K., Katona P. (öngól). Kiállítva: Juhász S. (39. perc).

Pankotai István: – Gratulálok a csapatnak az első hazai győztes mérkőzéshez. A sok sérülés nehézzé tette a meccs második felét, de a mindent bele adtunk és sikerrel vettük ezt az akadályt is. Sajnos, egy kiállítás is sújtott minket, ugyanakkor sikerült három emberrel kivédekezni az utolsó két percet kapott gólt nélkül. Foghíjasan, de reménnyel tele utazunk Újpestre.

Kincsem Lovaspark–Nyírbátori SC 5–4 (0–2)

Tápiószentmárton, 50 néző, v.: Apró T., Urgyán A.

Nyírbátor: Tóth K. – Berecz Zs., Pálvölgyi B., Kónya M., Bagi T. Csere: Farkas B., Sustyák D., Császár T., Baksa Cs. Játékos-edző: Baksa Csaba.

Gól: Sárközi Sz. 2, Lovas B., Vörös P., Vörös B., illetve Császár T. 2, Bagi T., Berecz Zs.

Baksa Csaba: – Sajnos, az utazás nagyon nehezen jött lére, mert a keretből nyolc ember kiesett, de a pályára lépett játékosok mindent megtettek, hajszálon múlt a bravúros pontszerzés.

További eredmények: Kazincbarcikai Ördögök–Kartal 3–5, Gyöngyös–Ferencváros 2–4, Kistarcsa–Újpest 4–1.

A bajnokság állása: 1. Ferencváros 18 pont, 2. Kartal 13, 3. Csenger 9, 4. Kecskemét 8 (16–14), 5. 8. Kistarcsa 8 (20–20), 6. Újpest 7 (25–15), 7. Gyöngyös 7 (19–18), 8. Kazincbarcikai Ördögök 6, 9. Kincsem Lovaspark 5 (25–30), 10. Berettyóújfalu II 0 (6–9), 11. Nyírbátor 0 (9–33).

Regionális bajnokság, 2. forduló: Csenger Futsal-Beregvidék–Nagycserkesz 4–8, Ózd–Mád 3–11, Blue Sharks Futsal–DEAC 3–5, DSCI-SI–Levelek 8–2, Hajdúnánás–Gyulaháza 11–2, MEAFC–Geszteréd 9–3.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .