A szatmári vidék mindig küzdelmes terep, legyen szó bármiről, így a fociról is. Kisarban a sportegyesület elnökével, Varga Gyulával beszélgettünk, aki immár 35 éve szívügyeként kezeli a helyi sportéletet: sokan emlegetik a faluban, hogy ha ő nem lenne, már rég nem lenne csapat sem.

A kisari csapat a merészebb kihívásoktól sem riadna vissza

– Még 1950-ben alakult a csapatunk, viszont 1956-59-es időszakban jelentős átalakuláson ment keresztül, így az alapítást innen számítjuk – taglalta az elöljáró. – Kisar TSZ SE néven kerültünk a köztudatba, majd 90-es évek közepétől szerepelünk Kisar SE néven. Az akkori körzeti másodosztályt kétszer is megnyertük, valamint egyszer a harmadik helyet is sikerült megszereznünk. A megyei harmadosztályban 2003/04-es szezonban sikerült először domborítanunk, ami egy harmadik helyezést jelentett, majd pár év múlva, a 2008/09-es idényben értük el eddigi legnagyobb sikerünket, ami a bajnoki cím megszerzését jelentette. Ekkori keretünk magasabb osztályt is megjárt játékosokra épült. Szerettük volna vállalni a szereplést a megye kettőben, viszont a beígért önkormányzati támogatás elmaradt, így maradtunk a „helyünkön”. Ennek ellenére sikerült a keretet is egyben tartanunk, így a következő szezonban ezüstérmet szereztünk. Támogatás hiányában a tehetséges fiataljaink, illetve rutinosabb játékosaink a merészebb célok elérése érdekében más-más csapatokhoz igazolnak, így azóta legjobb eredményünk ebben az osztályban egy hetedik helyezés.

Varga Gyula a „kicsikről” sem feledkezett meg, akik korábban rendre kivágták a rezet. No és, persze a „nagyok” életébe is bepillantást engedett.

– Itt szeretném megemlíteni, hogy a 2000-es évek elején utánpótlásunk sikert sikerre halmozott, zsinórban háromszor bajnoki címet ért el, valamint több ezüst és bronzéremmel örvendeztettek meg minket. Vezetőségünk alelnöke a közel 50 éves Cserepes Ottó, aki a csapatunk kapitánya is, valamint a fiam, Varga Richárd is részt vesz az egyesület szervezeti felépítésében, mint helyettes csapatkapitány illetve ő képviseli a játékosok érdekeit. Fontos láncszem egyesületünk életében a fehérgyarmati labdarúgócsapat edzője, Siti Ferenc, aki a Bozsik-program keretében pallérozódó három korosztályunk koordinátora is. A jelenlegi keretben jól megférnek egymás mellett a rutinos, 40 év feletti korosztály, valamint a szemtelenül fiatal, 18 körüli játékosok. Rövid távú céljaink között szerepel egy erős középcsapat kialakítása, valamint bízva az önkormányzat későbbi segítségében, szeretnénk mielőbb merészebb tervekért küzdeni. Úgy gondoljuk, a környék magasabb osztályú csapatait megfigyelve, hogy a megye kettes rangadók, szomszédvári „csörték” még mindig vonzók a települések számára, igazi hétvégi szórakozást nyújt a helyi sportszerető közönség számára.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .