Az élet olykor kemény próbára tesz. Dobos József szembesülhetett a kegyetlen valósággal – édesanyja súlyos betegséggel küzd. A nyírmeggyesi futballista meggyógyítani nem tudja, de a maga módján gondoskodott arról, hogy erőt öntsön mamájába.

Dobos József édesanyja remélhetőleg még sokszor megkérdezheti, hogy ment a fiának a játék

A megyei másodosztály Kelet-Magyarország csoport élén nyomuló együttese 17–1-re kalapálta el a jobb sorsra érdemes Teremet, a harminc éves támadó pedig hat gólt rámolt be az ellenfélnek. Ráadásul csereként, mivel a második félidőben vetette be Körmös Miklós edző.

Dobos József pedig nem vesztegette az időt, tizenhét perc leforgása alatt rámolta be valamennyi találatát – mesterhatost jegyezve! Mindezt százötvenedik felnőtt bajnoki fellépésén, melyeken hetvenöt „dugót” hintett. Irigylésre méltó gólátlag.

– Így szerettem volna segíteni édesanyámnak, aki természetesen nagyon közel áll hozzám – fogalmazott Dobos József. – Erős asszony, keményen és kitartóan küzd a betegséggel. Mindhárom fiát a sportnak adta, az egyik testvérem ugyan külföldön él, de ő is vele érez. Mindig kérdezi: „Na, nyertetek fiam, gólt rúgtál, hogy ment a játék?” Szerettem volna örömet szerezni neki, és szerencsére kijött a lépés. Mondjuk már ideje volt, bár az utóbbi időben jobbára csak csereként játszok, emellett nem éppen a gólszerzés a legfontosabb feladatom, inkább az előkészítésben számítanak rám, a támadókat kell támogatnom. Annak azért tényleg örülök, hogy éppen most sikerült ennyiszer a kapuba találni, és persze, nagyon boldog lennék, ha a meggyesi csapat meg tudná nyerni a bajnokságot. Részemről annyit ígérhetek, én mindent beleadok!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .