A megyei harmadosztály e heti beharangozóját egy igen pikáns párosítás adja. Több évtizedes múltra visszatekintő párharc, igazi szomszédvári rangadó, a Rétköz derbije. Fokozzuk még? Ezt már nem nagyon lehet, talán annyit hozzáfűzhetünk: a Szabolcs csoport két remek formába lendült csapata a Tiszabercel és a Buj csatázik egymással a hétvégén, a kispadokon olyan helyi ikonokkal, mint Németh „Maszek” Zoltán és Mester János.

A buji csapatot aligha kell külön motiválni a szomszédvári derbi előtt

Tiszabercel (4.)–Buj (9.)

Vasárnap (kezdés: 15 óra)

Görömbei Vilmos, a Tiszabercel elnöke: – Lehet azt mondani, hogy remekül kezdtük a szezont, három meccsből három győzelem, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy ezeket alsóházi csapatok ellen értük el. Így egy igazi rangadón tarthatunk erőfelmérőt, a legutóbbi két meccsét megnyerő Buj ellen. Tudjuk, hogy nehéz meccs lesz, de bízunk benne, hogy a végén nem kell bujkálnunk a – remélhetőleg szépszámú – közönség elől. Nyerni szeretnénk.

Mester János, a Buj edzője: – A mi csapatunk olyan, mint a nők…  Nehezen tudom megérteni az eddigi teljesítményünket. Mondom ezt azért – persze nem megbántva a hölgyeket –, mert az első két bajnokin sima vereséget szenvedtünk Ibrány II és Tiszadob ellen, viszont az elmúlt két fordulóban a GFSE-Oros, majd az addig százszázalékos Tiszatelek ellen már teljesen más mentalitású csapat lépett pályára és győzelemmel hagytuk el a zöld gyepet. Ezúttal szerintem senkit nem kell feltüzelni a szomszédvári derbi előtt. Ha a hozzáállásunkat át tudjuk menteni vasárnapra, akkor nagyon jó mérkőzésre van kilátás. Mint ahogyan múlt vasárnap, most is a győzelem a cél csapatunk számára, ami nem lesz egyszerű a nyáron megerősített Bercel ellen! Remélem meccs után Jasin, Csibi és Sanya fognak szomorkodni.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .