A Magyar Kupa hatodik fordulójában, immár az országos főtábla küzdelmeiben a Balkány hazai pályán fogadta az a zalai székhelyű TARR-Andráshidát (NB III.), ugyanakkor az Ibrány idegenben, a Kalocsa FC (Bács-Kiskun megyei első osztály) vendégeként szerepelt.

Balkányban megadták a módját a kupameccsnek: gyereksereg kísérte pályára a játékosokat

Az ibrányiak végeztek gyorsabban, akárhogy is fáj, a második félidő elején kapott góllal elvéreztek, mert bár fölényben futballoztak, miközben jó néhány lehetőségük akadt, egyikkel sem tudtak élni. A Balkány viszont le tudta dolgozni hátrányát, hosszabbításra kényszerítve magasabb osztályú ellenfelét. Még a rendes játékidő hajrájában az egyik vendégjátékos olyannyira szerencsétlenül ütközött, hogy lenyelte a nyelvét. Tragédia nem történt, időben érkezett a gyors segítség. Kisvártatva kiállítás miatt megfogyatkozott az Andráshida, a túlórában azonban tíz emberrel is felülkerekedett az egyéni hibákat védő házigazdával szemben.

 

Magyar Kupa: 6. forduló

Balkány–TARR Andráshida SC 1–3 (0–1, 1–1, 1–1), hosszabbítás után

Balkány, 300 néző, v.: Rúsz.

Balkány: Tóth D. – Onisziko, Hamar G., Molnár F. (Kállai G.), Csehil J., Ohár, Tóth Z., Csatári Á., Jakab R. (Vajda A.), Posta N., Gelsi L. Edző: Mirgai László.

Gól: Hamar G., illetve Bíró A., Szabó M., Tóth L. Kiállítva: Simonfalvi G. (93. perc)

Mirgai László: – El vagyunk keseredve, mert a hosszabbítás második részében eldönthettük volna a meccset, ehelyett elkövettünk egy olyan kapitális hibát, amivel néhány perccel a befejezés előtt nagy szerencsével betaláltak a vendégek, Mindent egy lapra tettünk fel, kockáztattunk – nem sikerült. A csapat előtt le a kalappal, továbbjutást érdemelt volna,

Kalocsa–Ibrány 1–0 (0–0)

Kalocsa, 400 néző, v.: Lovas.

Ibrány: Tóth N. – Somogyi M., Pócsi B., Majoros Á. (Szabó M.), Balogh G., Nagy D., Kiss T., Csáki J., Kovács G. (Gergely B., Kiss P.), Jeddi B., Farkas M. Edző: Madalina György.

Gól: Pintér R. (49.).

Madalina György: – Amely csapat ilyen mezőnyfölényben játszik és ennyi helyzet alakít ki, ebből pedig egyszer sem talál be, az megérdemli a sorsát.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .