Véget ért a nyár, ebből egyenesen következett, hogy valamelyik együttesnek teljesen befellegzik a Magyar Kupában. Mármint a sorozat hatodik fordulójában rendezett, egyébiránt az országos főtábla nyitómeccsének számító Nyírbátor–Nyíregyháza Spartacus vérbeli nyírségi összecsapáson.

A Szpari-Bátor kupameccs főszereplői nagy csatára készültek

Külön balszerencse, hogy a kezdés pillanatában leszakadt az ég, ami nem csak a szurkolókat késztette menekülésre, fedett helyre, a két csapat játékosainak is alaposan feladta a leckét. Az még hagyján, hogy hamar bőrig áztak, a nagy gyürkőzés közben az elemekkel (bár az eső ideiglenesen elállt, a szél olykor jelentősen „belengedezett”…) is külön csatára kényszerültek. Az első félidőben itt is, ott is egy-egy távoli lövés keltett némi riadalmat, az osztálykülönbséget pedig gyakorlatilag eltűntette az NB III-ban szereplő házigazda. A szünet után viszont a Szpari írta a meccs forgatókönyvét, különösen, midőn Bakos Szabolcs húsz méterről, kapásból a jobb alsó sarokba ágyúzta a labdát. A 66. percben az exnyírbátori Hornyák Marcell jogosan megítélt 11-est értékesítve megduplázta a második vonalban érintett vendégek előnyét – lezárva a meccs érdemi részét. Sőt, Gulyás Máté a hosszabbításban triplára hizlalta a különbséget. Nyert és továbbjutott a Nyíregyháza, némi vigaszt szolgáltatva a halovány bajnoki szereplésre.

Magyar Kupa: 6. forduló

Nyírbátor FC–Nyíregyháza Spartacus 0–3 (0–0)

Nyírbátor, 500 néző, v.: Nagy N.

Nyírbátor: Vasas G. – Szegedi B., Müller Zs., Tóth M., Katona Gy. (Sárosi M.), Vámos M., Pálinkás G., Reznek D. (Bernáth M.), Boros D., Fenyőfalvi Cs., Terdik Zs. (Bagi Á.) Edző: Bozsik József. Nyíregyháza: Fadgyas T. – Fodor F., Kártik B., Bakos Sz., Rezes L. (Pekár L.), Rubus T., Gulyás M., Nagy J., Farkas M., Hornyák M. (Daru B.), Gyurján B. (Polényi G.). Edző: Bozsik József.

Gól: Bakos (52.), Hornyák M. (66. – 11-esből), Gulyás M. (91.)

Szilágyi Krisztián: – A megbeszéltek szerint játszottunk, az első félidőben úgy gondolom, egyenrangú partneri voltunk a Szparinak, így el tudtuk tüntetni az osztálykülönbséget. A második játékrészben, a kapott gól után a vendégek akarata érvényesült, ennek köszönhetőn ők jutottak tovább. Tovább sok sikert kívánok nekik minden fronton, egyben gratulálok csapatunknak.

Bozsik József: – Jól kezdünk, az első negyedórában el kellett volna dönteni a mérkőzést. A folytatásban érződött az önbizalomhiány, ami a negatív bajnoki szereplésnek tudható be. A szünetben kicsit helyre kellett tennünk egy-két dolgot és elsősorban a jobb egyéni teljesítmények alapján sikerült bebiztosítani a továbbjutást.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .