A déli harangszó szombaton ezúttal nem csak az ebédre – meccsre csábít Nyírbátorban. Méghozzá sporttörténelmi jelentőségű eseményre: először lesz élő televíziós közvetítés az NB III-as futballcsapat összecsapásáról.

Jelentős erők mozdultak meg, hogy a nyírbátori létesítményt alkalmassá tegyék a tévéközvetítéshez

Az M4 Sport sugározza hazaiak Nyíregyháza Spartacus elleni Magyar Kupa-meccsét, amely több szempontból pikánsnak ígérkezik. Egyfelől ugyebár megyei reprezentánsok találkoznak, másrészt a házigazdák keretét alkotó játékosok majd mindegyike kötődik valamilyen formában a Szparihoz. Többen szerepeltek a Spartacusban, netán a piros-kék együttesben nevelkedtek.

Ami a körítést illeti: nos, a bátoriak jelentős erőket mozgattak meg, hogy minden klappoljon, azaz kisebbfajta tereprendezést tartottak a létesítményben, hogy az ország nagy nyilvánossága előtt ne valljanak szégyent. Nem csak a körülményeket tekintve – a pályán sem. Tény és való, hogy a Szilágyi Krisztián irányította vendéglátók prímán indították az idényt, az előkelő ötödik helyen helyen táboroznak, szemben a Nyíregyházával, amely alaposan beragadt az NB II. eddig lecsengett nyolc fordulója során.

Magyar Kupa: 6. forduló (szombat, kezdés: 12 óra)

Nyírbátor FC–Nyíregyháza Spartacus

Baracsi Balázs, a nyírbátori klub elnöke: – Személy szerint a szervezéssel vagyok elfoglalva, mindent elkövetünk, hogy méltó házigazdája legyünk ennek a mérkőzésnek. Az érezhető, hogy felfokozott a hangulat a városban, emellett kicsit mindenki reménykedik a továbbjutásban. Nyilván tiszteljük az ellenfelet, és ne feledjük, osztálykülönbség van a két csapat között, aminek tudatában vagyunk. Ráadásul a játékosaink döntő többségének ez lesz az első olyan meccse, amelyet a televízió élőben sugároz. Reméljük, mindez nem köti gúzsba a lábakat, éppen ellenkezőleg, felszabadult futballra sarkalja őket a ritka alkalom, elvégre ez számukra is egy nagy lehetőség.

Bozsik József, a Nyíregyháza Spartacus edzője: A heti edzésmunka és az aktuális ellenfélből történő felkészülés alapján a legerősebbnek ítélt csapattal lépünk pályára. A Magyar Kupában nincs fiatal szabály, azaz a sérültek kivételével mindenki bevethető, számítok a rutinosabb játékosokra, akik segíthetnek kilábalni abból a helyzetből, melyben vagyunk. A továbbjutás a célunk, nem mérlegelünk, hogy szerdán bajnokit játszunk majd. Jó a kapcsolat a két klub között, és szeretném, ha azok akik a Szpari keretében vannak bizonyítanák, hogy itt a helyük, de jó motivációt jelenthet a Nyírbátorban futballozóknak is a meccs, akik szeretnének a Spartacushoz visszakerülni – nyilatkozta a szakvezető a klub hivatalos honlapjának.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .