A Magyar Kupa megyei selejtezőből az országos főtáblára jutott Ibrány a Kalocsa FC (Bács-Kiskun megyei első osztály) ellen idegenben, míg a Balkány a zalai székhelyű TARR-Andráshidával (NB III.) szemben hazai pályán lép színre – vasárnap, a sorozat hatodik fordulójában. Az ibrányiak olyannyira komolyan veszik a fellépést, hogy egy nappal korábban útra kelnek, elvégre nem a szomszédba hivatalosak.

A balkányi, akárcsak az ibrányi együttes rázós kupacsatára készülhet
Fotó: facebook/balkanyse szurkolói oldal

Idevágó információ, hogy a párharcok egy meccsen dőlnek el. Ha a rendes játékidő végén döntetlen az állás, kétszer tizenöt perces hosszabbítás, valamint szükség esetén tizenegyespárbaj következik.

Bár az ibrányi együttes utazni kényszerül, a Tisza-parti katlan nem marad mérkőzés nélkül: az „albérletben” szereplő NB III-as Tállya itt fogadja szombaton (kezdés: 15 óra) az élvonalban vitézkedő MTK-t.

Magyar Kupa: 6. forduló, vasárnap (kezdés: 14 óra)

Balkány–TARR Andráshida SC

Mirgai László, a Balkány edzője: – Sikerült feltérképezni az Andráshidát, megtekintettük a Csepel elleni bajnoki meccsét. Mindez azonban csalóka, mert azon a találkozón négy meghatározó emberük hiányzott, közülük ketten egy héttel később, a BKV Előrével szemben visszatértek, nyertek is 2–1-re. Azt gondolom, egy meccsen, kiváltképp hazai pályán, bárki ellen lehet esélyünk, becsületesen felkészültünk, meglátjuk, ez mire lesz elég. Mindenesetre én bízom a fiúkban.

Kalocsa–Ibrány

Madalina György, az Ibrány edzője: – Az internet világában már nem nehéz információkat gyűjteni bárkiről, természetesen én is éltem a lehetőséggel. Tudom, fiatal, összeszokott csapat lesz az ellenfelünk, ahogy nálunk a Nyírsuliban nevelkedett játékosok szerepelnek, náluk sokan a paksi utánpótlásban pallérozódtak. Így olyan együttessel találkozunk, amelynek van kialakult stílusa, játssza a futballt. Azért valahol fejest ugrunk az ismeretlenbe, mert az internet nem adja vissza a teljes valóságot. A szurkoló lélektanát ismerve, ha most a Vojvodinához mennék, ott is a győzelem lenne az elvárás. A minimális célt teljesítettük, akárcsak az előző kiírásban, most is sikerült a főtáblára kerülni, de mindent megteszünk, hogy a nekünk szorítok is lássanak bennünket otthon, a következő kupafordulóban.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .