Finoman szólva, nem túl barátságos légkörben zárult a Nagyhalász–Vásárosnamény (3–2) megyei első osztályú összecsapás. A vendégeknél akkor szakadt el a cérna, amikor előbb a 93. percben a csereként bevetett Filep Richárdot kiállította Tordai Miklós játékvezető, majd néhány pillanattal később a hazaiak 11-esből kicsikarták a győzelmet.

A tizenegyesből született nagyhalászi gól, ami eldöntötte a mérkőzést

– Minden ott kezdődött, hogy amikor megérkeztünk Halászba, az ifisták szülei felháborodva fogadtak minket – ecsetelte az eseményeket Filep Sándor, a vásárosnaményi egyesület elnöke. – Elmondásuk szerint két piros lappal, valamint egy jogtalan tizenegyessel sújtották a naményi utánpótláscsapatot, ez már óriási feszültséget váltott ki a szurkolóink körében. A felnőttmérkőzésen kétszer vezettünk, a játék képe alapján összességében ikszes csata volt. Persze, történtek érdekességek…

– Luzsinszki asszisztens, különösen a mi oldalunkon nem segítette a játékvezető munkáját, amikor pedig leshelyzetben egy percig tartotta a zászlót, a spori mindezt nem vette figyelembe. A hajrában egy brutális szabálytalanság után játékosunk, Filep Richárd ellökte a halászi vétkest, mire Da Silva sárga, a mi emberünk piros lapot kapott. Holott, mindkettőt kiállítást érdemelt, ezzel a bíró megelőzhette volna a később történteket, meggyőződésem, ebben az esetben békésen befejeződött volna a meccs. Miközben 2-2-es állásnál az ellenfél kispadjával tárgyalt az asszisztens, a halásziak elvégeztek egy olyan bedobást, amit nekünk kellett volna, ebből a szituációból adódott a szerencsétlen kezezés a tizenhatosunkon belül, amiért 11-est fújt Tordai sporttárs. Megjegyzem, hasonló eset a halászi 16-oson belül is adódott, akkor néma maradt a síp.

– A 11-est berúgtak, levonulás közben pedig kijött, ami kódolva volt az egész mérkőzésen: a játékvezető provokálta viselkedésével a naményi csapatot és a szurkolókat. Tanulsága a mérkőzésnek, a tavalyi bronzérmes és a negyedik helyezett találkozójára célszerű lett volna olyan játékvezetőket küldeni, akik az ifjúsági, majd a felnőtt megyei első osztályú meccset kézben tudják tartani. Megítélésem szerint két remek, jól felkészült csapat férfias küzdelmét, a labdarúgás szépségét Luzsinszki Levente, valamint Tordai Miklós teljes mértékben a sárba taposta.

A jegyzőkönyvben az szerepel, hogy az egyik civilben lévő naményi játékos dühből, nagy erővel szemközt köpte a játékvezetőt, majd amikor próbálta megkérdezni: milyen jogon teszi ezt, az ajtón lévő biztonsági rácsot a spori fejéhez csapta. Ennek következtében a bíró jobb szemöldöke felrepedt, illetve a védekezés közben a jobb karján is sérülést szenvedett. Tordai Miklós rendőrségi intézkedést kért, feljelentést tesz, amihez orvosi látleletet is csatolni kíván. Ugyanakkor információnk szerint az érintett futballista is hasonló lépésre készül, tanúkkal kívánja alátamasztani igazát.

– Annál az ominózus jelentnél, amikor kiállítottam önbíráskodó játékost, betódult a pályára a teljes naményi kispad – reagált a történtekre Tordai Miklós. –  Próbáltuk szétszedni az embereket, eközben egy fiatal hölgy neki akart menni Luzsinszki kollégámnak, amikor normalizálódott a helyzet, akkor mutattam fel a két sárgát a halászi, illetve naményi játékosnak, míg piros lapot Filep Richárdnak. Mielőtt újraindult volna a játék, felszólítottam a kiállított játékost, hogy hagyja el a kispadot, menjen az öltözőbe, egyben jeleztem, hogy jelentősen be fogok számítani a hosszabbításban. A hazaiak elvégezték a szabadrúgást, folyamatosan a vendégek kapuja előtt pattogott a labda, majd a naményiak egyik labdarúgója fejmagasságban, nem természetes testtartással kézzel ütötte el a labdát, mire tizenegyest ítéltem.

– Belőtték a büntetőt, mentünk közepet kezdeni, miközben három halászi játékos, nyilván időhúzási szándékkal lefeküdt a vásárosnaményi térfélén, súlyos sportszerűtlenségért a 9-es számú hazai futballistának sárga lapot mutattam fel. Innentől kezdve a vendégek szünet nélkül reklamáltak, azzal vádolva, hogy megtörtem, megverettem a csapatot. A lefújást követően az öltöző bejáratnál ott várt egy fiatal, magas srác. Nem sejtettem semmi rosszat, amikor felléptem a lépcsőn, hirtelen arcul köpött. Visszafordulva számon akartam kérni, hogy miért tette, de ebben a pillanatban rám nyomta a biztonsági rácsot. Védekezés közben átcsúszott a kezem a rácson, amivel nekem támadt, emiatt megsérült a kezem. Valószínűleg ezt a mozdulatot vélték ütésnek egyesek, holott eszem ágában sem volt bántani senkit, csak kérdőre akartam vonni az illetőt. Én nem ismertem ezt a személyt, ráadásul gyorsan történt minden, utólag tudtam meg, hogy Sebestyén Gergelyről volt szó. Ehhez még annyit, a mi lelkiismeretünk tiszta, és a vásárosnaményi edző kérésnek megfelelően, ha tavasszal erre a párosításra küldenek, akkor természetesen ott leszünk!

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .