Balszerencse, avagy sem, az ibrányi futballcsapat hosszú bumlizásra kényszerül a Magyar Kupa országos főtábla nyitókörében. A Tisza-parti futballcsapatnak a Bács-Kiskun megyei első osztályban érdekelt Kalocsa otthonában lesz jelenése, mégpedig szeptember 23-án – vasárnap.

Feczkó Tamás örömmel tér vissza Ibrányba
Fotó: mtk.hu

Az ibrányi katlan mégsem fog üresen ásítozni a kupa hétvégén, ráadásul egy nappal korábban, vagyis szombaton (kezdés: 15 óra) élvonalbeli egylet érkezik. Jelesül az MTK, amely a szabolcsi létesítményt „albérlőként” használó Tállyával találkozik. Az NB III. Keleti csoportban szereplő borsodiak – saját pályájuk felújítása miatt – választották a teljes őszi idényre a folyópartiak arénáját, mármint a hazai meccsekre. Ebből egyenesen adódik, hogy a bajnoki fellépések mellett az MTK elleni összecsapást is itt rendezik. Nos, ki ne tudná, a fővárosiak edzője Feczkó Tamás, a nyíregyházi születésű szakember. Ehhez még annyit: budapesti kék-fehérek – némi túlzással, persze – szinte hazajárnak az ország legkeletibb szegletébe, a küzdelemsorozat előző kiírásában a Sényő-Carnifex vendégeként mutatták meg magukat.

– Mindig jó érzésekkel térek vissza, szerettem Ibrányban játszani – révedt a múltba Feczkó Tamás, utalva arra, hogy egykoron másfél szezont húzott le az egyesület kötelékében. – Sok néző, jó hangulat jellemezte akkoriban a meccseket, ahogy hallom, most is így van. Szép emlék, hogy Vígh Sándor bácsival együtt dolgozhattam, nagyon rendes ember ismertem meg személyében. A régi csapatattársakról is csak pozitív élményeket őrzök, Csobán Pista, Milka Karcsi, Szilágyi Viktor, Korsoveczki Attila, Imre Győző, Bardi Józsi, Vattai Pali és még sokan mások jutnak az eszembe az ott töltött időszakról. Remélem, hogy bár ezúttal nem az Ibrány játszik, néhányukkal találkozom a jövő hétvégén. Hozzáteszem, a kapcsolatom még mindig él az ibrányiakkal, az elmúlt idényben, amikor bajnokságot nyertünk az NB II-ben, a Győr elleni meccsen a Kiss Tamás vezette utánpótláscsapatok játékosai voltak a labdaszedők. A mérkőzésről annyit: álszent lennék, ha nem azt mondanám, hogy csak a továbbjutás kiharcolása lehet a célunk.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .