Bizonyos szempontból „mákja” volt a Nyírbátor NB II-es futsalcsapatának azzal, hogy egy hete befuccsolt a tervezett nyitómeccs.

Bemutatkozott a Nyírbátor is az NB II-ben, mégpedig szép számú közönség előtt a Ferencváros ellen
Fotó: G. Rolf

A szegedi Junior visszalépésével egyfelől hosszú túrát spórolt meg magának a nyírségi egylet, no meg újoncként mindjárt a Ferencváros ellen debütálhatott – immár hazai közegben. A zöld-fehérek jelenléte, illetve a Baksa-legénység bemutatkozása csábító erejűnek bizonyult a drukkerek számára. Az már más tészta, hogy az előző évad lecsengésével az NB I-ből kizúgott Fradi nem tréfált, gyorsan lerendezte a találkozót: a szünetig hétszer mattolva a Bátort, amelynek így halvány esélyese sem maradt a még a tisztes vereség kihúzására sem. Bár becsületükre legyen mondva, a folytatásban csak minimálisan hízott a különbség – a végén így is sok volt közte.

Csaknem egy időben feszült neki ugyancsak első otthoni meccsének a Csenger. A szatmáriak idegenbeli diadallal kezdtek (bár Kistarcsán vért izzadtak a sikerért…), az eddig sosem látott hétfői  vendég, a Kartal ellen próbálták prolongálni jó szereplésüket.  A számítást keresztül húzta, hogy a jó iramú, férfias küzdelemben az ugyancsak újonc Pest megyei látogatók derekasan állták a sarat a keleti katlanban  – olyannyira, hogy az első félidőben szerzett előnyük kitartott a befejezésig.  Miközben akárhogy is fáj, a Csenger elpuskázta a legnagyobb helyzeteit is, ennek pedig „bukfenc”, vereség lett a következménye.

NB II., Keleti csoport, 2. forduló

Nyírbátori  SC–FTC-Futsal  2–9 (1–7)

Nyírbátor, 400 néző, v.: Belicza, Szelezsán.

Nyírbátor: Tóth K. – Sustyák D., Berecz Zs., Bagi T., Balogh P. Csere: Ráti G., Balla J., Császár T., nagy T. Edző: Baksa Csaba.

Gól: Nagy T., Bagi T., illetve Öreglaki N. 2, Temesi N., 2, Riberio 2, Bita L., Szabó Zs., Soltész I.,

Baksa Csaba: – A jobbtól nem szégyen kikapni. Az első félidőben kijött a két csapat közötti osztálykülönbség, ami befolyásolta a teljes mérkőzést.

Csenger-Futsal–Kartal 1–3 (0–2)

Csenger, 250 néző, v.: Újhelyi, Pápai.

Csenger: Juhász S. – Fejes J., Mándi L., Pankotai I., Balogh Á., Csere: Bálint L., Katona P., Lengyel M., Pálfi I., Osváth S., Gaál K., Bodó R. Játékos-edzők: Balogh Árpád, Pankotai István.

Gól: Mándi L., illetve Fejes J. (öngól), Gerebenics N., Barabás M.

Balogh Árpád: – Nagyon jó, szervezett csapat ellen becsülettel helyt álltunk, sajnos, szerencsénk sem volt, amit tudtunk megtettük. Gratulálunk a Kartalnak!

További eredmények:  Gyöngyös–Kazincbarcikai Ördögök 4–3, Kincsem Lovaspark–Kistarcsa 6–7, Újpest–Kecskemét 3–4.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .