Aligha csaptak a levegőbe fenemód boldogságukban az ibrányiak a labdarúgó Magyar Kupa hatodik fordulójának sorsolása után. A Tisza-parti egylet a Bács-Kiskun megyei első osztály jelenleg hatodik helyén táborozó Kalocsát kapták ellenfélként, ráadásul idegenben kénytelenek domborítani a továbbjutás érdekében. Szó se róla, a többszáz kilométeres távolság leküzdése sem piskóta feladat, legalább – előreláthatólag – hat órás zötykölődés vár a Madalina-legénység tagjaira. No és ott van ugyebár utána a meccs…

Az ibrányi, akárcsak a balkányi együttes érdekelt az országos főtáblán
Fotó:facebook/balakanyseszurkolói oldala

– Nem örülünk annak, hogy ilyen messze kell utaznunk, talán annyi vígaszunk van, hogy akár győzelmi esélyünk is lehet. Egyelőre sokat nem tudunk az ellenfélről,  Paks közelségét kihasználva sok olyan fiatal szerepel a keretükben, akik az NB I-es klubtól érkeztek, márpedig gondolom, ők képzett játékosok – kommentálta a fejleményeket Madalina György, az Ibrány edzője.

Az Ibrány mellett szintén a megyei selejtezőt „túlélő” Balkány is színre lép az országos főtábla első körében. Méghozzá saját katlanjában, ahol az NB III. Nyugati csoportban érdekelt, pillanatnyilag a tizenegyedik pozícióban posztoló TARR Andráshida SC lesz a vendég. Ami azt illeti, a látogatók is szívhatják a fogukat. A Zalaegerszeg városrészében székelő klub az ország keleti részébe kénytelen átruccanni.

– Ahogy gyorsan utánanéztem ellenfelünknek, távozott tőlük három meghatározó ember, fiatalokkal pótolták őket – fejtegette Mirgai László, a Balkány edzője. –  Mivel öt bajnoki meccsen csak két gólt szereztek, úgy sejtem, hogy csatárgondjaik lehetnek, persze, mindez egyelőre csak feltételezés. Mindenesetre a hét végén, a Csepel otthonában játszanak, megragadjuk a lehetőséget és igyekszünk feltérképezni a csapatot. Annak azért örültünk, hogy hazai pályán játszunk, ebből megpróbálunk hasznot húzni.

Ehhez még annyit: a hivatalos játéknapok szeptember 22., szombat és 23., vasárnap. Vagyis, az Ibrány, miként a Balkány halasztani kényszerül a hetedik bajnoki fordulóra rendelt összecsapását a Fehérgyarmat, illetve a Tiszakanyár ellen.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .