Súlyos sérülés váltott ki riadalmat a Nagyhalász–Csenger (2–2) U19-es megyei első osztályú futballmeccsen. A vendégek tizenhat esztendős üdvöskéjét, Bakk Ádámot mentő szállította el a pályáról. A vasárnapi mérkőzés 60. percében a szatmáriak csatára olyannyira szerencsétlen módon ütközött a hazaiak kapusával, hogy szilánkos sípcsonttörést szenvedett – még az éjszaka megműtötték nyíregyházi kórházban.

Ez bizony fájt, Bakk Ádámot mentő szállította el

Az ifjú titán aligha így képzelte el közelgő, szeptember 12-én esedékes születésnapját, amelyet ágyhoz kötve kényszerül megünnepelni.

– Véletlen baleset történt, olyan szituációból, ami gyakran megesik egy meccsen – ecsetelte az eseményeket Juhász Ferenc, a csengeri ifjúsági csapat edzője. –  Kiugratták Ádámot, aki megtolta a labdát a kifutó kapus mellett, amikor ütköztek. Mivel a srác oldalról, teljes testsúlyával zuhant a támaszkodó jobb lábára, emiatt lett nagyobb a baj. Borzasztóan sajnáljuk valamennyien játékosunkat, annál is inkább, mert ugrásszerű fejlődésnek indult: az előző idényben több, mint húsz gólt szerzett a megye kettes ifibajnokságban, és ennek köszönhetően a felnőttcsapatban is bemutatkozhatott. Ráadásul két esztendeje a jobb térdkalácsa tört ketté, ne legyen igazam, de félek, ez így már sok lesz neki.

Juhász Ferenc szerint Bakk Ádám példás viselkedésről tett tanúbizonyságot.

– Kimondottan tehetséges gyerekről van szó, aki három éve kezdett komolyabban foglalkozni a futballal – fejtegette a tréner. – Együtt érez vele az egész csapat, az egyik társa végig bent volt nála a kórházban, amikor műtötték. A mentalitására jellemző, hogy amikor a mentőbe rakták, azt üzente: most már nyerjük meg a meccset. Nem tudtuk… Azt mondta nekem, nem haragszik a kapusra, egyszerűen most rájár a rúd. Azt kérem írja le, köszönjük a nagyhalásziak, külön Nagy Lajos segítségét, valamint a csengeri csapat egészségügyisének, Győriné Rozikának a szakszerű ellátást! Hozzáteszem a hazai szurkolók és a halászi játékosok is megtapsolták, amikor elszállították Ádámot. Természetesen mielőbbi gyógyulást kívánunk neki!

A Csenger FC minden segítséget megad a sérült játékosnak – közölte a klub vezetősége.

 

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .