Belevágtak. A futsalcsapatok számára is megkezdődött a bajnoki évad, az NB I-ben a – a Győri ETO atomjaira esése következtében – legnagyobb favoritnak titulálható Berettyóújfalu mindjárt bekezdett, 9–3-ra páholta el a felkérésre feljebb dobbantott Szigetszentmiklóst. A hajdúságiak bevetették régi-új szerzeményüket, Nagy Imrét, aki egy gól berámolásával jelezte,  nem véletlenül érdemelte ki rendszeresen a válogatott behívót – még a Nyírgyulaj frontembereként, ahonnan néhány hete távozott.

A nyírgyulajiak rákészültek a bajnoki nyitányra
Fotó: Bodnár Barbara

Vagyis, a nyírségiek immár nélküle feszültek neki a nyitómeccsnek, amelyen az első osztályban törzstagnak számító Aramist fogadták. A hazaiak pedig nem vesztegették az időt, ha nem is szorgoskodtak össze kényelmes előnyt a szünetre (ebben a műfajban két „fával” vezetni közel sem életbiztosítás…), mindazonáltal a 3–1-es vezetésre már lehetett alapozni. És Lovas Norbert legénysége nem is szúrta el az esélyt a folytatásban – a házigazda bevasalta a három pontot úgy, hogy a nyáron igazolt Kántor Tamás is beköszönt. Bár 5–2-es állás után minimálisra szűkítette a különbséget a Budaörsön székelő látogató, mivel az utolsó percben kétszer is betalált.

Az NB II. Keleti csoport egyik meghatározó ereje a Csenger, a sorsoláskor viszont jól kifogta: az újonc Kistarcsa nem éppen közeli otthonában volt jelenése az első fordulóban. A csaknem az éjszakába nyúló összecsapás hatodik percében villant a piros lap: a házigazdák kapusa a „tilosban” kezezett – két minutumnyi emberelőny viszont kihasználatlanul maradt. Sőt, csőstül jött a baj, a Pest megyeiek kétszer is mattolták a szatmáriakat, ekképpen „féltávnál” szorulni látszott a hurok. Pláne, midőn a Kistarcsa a harmadikat is bepréselte (3–0), egyenesen a frászt hozva a vendégek szakmai stábjára, Na meg a közösségi oldalon szurkolókra… A befejezés mégis happy enddel zárult: a Csenger megrázta magát és az utolsó bő tíz minutumban fordított – négy gólt hintve a teljesen kitikkadt ellenfélnek.

Az ugyancsak a második vonalban érdekelt, frissen feljutott Nyírbátor idegenbeli fellépése elmaradt, mert – mint arról hírt adtunk – a szegedi Junior az utolsó pillanatban „kiszállt” a bajnokságból.

Futsal

NB I., 1. forduló

Nyírgyulaj–Aramis  5–4 (3–1)

Nyírbátor, 150 néző, v.: Belicza, Szelezsán.

Nyírgyulaj: Pallai G. – Klusin, Sánta J., Siska G., Vass O. Csere: Opre R. (kapus), Szabó Á., Tóth B., Nagy B., Kántor T., Gömze A., Szabó P., Orosz D., Pazonyi A. Edző: Lovas Norbert.

Gól: Sánta J., Vass O., Kántor T., Klusin, Orosz D., illetve Bognár B. 3, Juhász D.

Lovas Norbert: – Az első meccset játszottuk a szezonban, amely kicsit mindig más, mint a többi. Azt mondom, mivel győztünk, így teljesen rendben volt, különösen, hogy a hajráig jó teljesítményt nyújtottunk. Öt kettes vezetésél tízméterest hibáztunk, holott végleg eldönthettük volna a meccset, a vége azonban kicsit meleg lett. De a fiúk tökéletesen teljesítették a kérésemet, hogy egy góllal nyerjünk.

További eredmények: Berettyóújfalu–Szigetszentmiklós 9–3, Haladás–Rubola Csömör 2–2, Veszprém–Debreceni EAC 6–2, BME-BT FC–Dunaferr 1–6.

NB II., Keleti csoport, 1. forduló

Kistarcsa–Csenger Futsal 3–4 (2–0)

Kistarcsa, 50 néző, v.: Molnár R., Nyekita.

Csenger: Juhász S. – Mándi L., Pankotai :, Balogh Á., Osváth S. Csere: Bálint L., Katona P., Fejes J., Lengyel M., Pálfi I. Játékos-edzők: Balogh Árpád, Pankotai István.

Gól: Dolhai D., Besnyő D., Dolhai S., illetve Osváth S. 2, Pálfi I., Balogh Á.

Pankotai István: – Gyenge teljesítményt nyújtottunk az elején, rendesen bealudtunk, de a végén kis szerencsével megszereztük a három pontot a lelkesen küzdő hazaiak ellen. Jön két hazai meccs, amelyeken többet kell mutatni!

További eredmények: Ferencváros–Újpest 4–2, Kartal–Berettyóújfalu II 2–1, Kazincbarcikai Ördögök–Kincsem Lovaspark 3–3, Kecskemét–Gyöngyös 2–2

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .