Nem igazán fest jól a Terem eddigi szereplése. A megyei másodosztályú futballcsapat három fellépésen harminchét gólt kapott – legutóbb Vámorosziban 17–2-es zakót szabtak ki rá. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, rögtön megindult a pusmogás arról, hogy a Kelet-Magyarország csoport utolsó helyén veszteglő együttes meddig tart ki, vajon bejezi-e a szezont?

Amire büszkék lehetnek a Teremben: a pálya minősége elsőrangú

– Megnyugtathatok mindenkit, nem dobjuk be a törülközőt – szögezte le Képíró Dániel, a teremi egyesület elnöke. – Akkor nézzük nézzünk szembe a valósággal: az anyagi lehetőségeink nem vetekedhetnek a többséggel, ráadásul a csapatból többen külföldön kényszerültek munkát vállalni. Szegénység van, tudomásul kell venni, hogy kint jobban lehet keresni, ami ellen mi nem tehetünk semmit. Ha valakit érdekelnek a meccsjegyzőkönyvek, megnézheti, kétszer nem tudunk ugyanabban az összeállításban kiállni, éppen az előző okok miatt. Azt azért elmondom, akadt olyan játékos, aki éjjel háromig dolgozott, úgy jött Orosziba. Mi, ha ez sem mutatja, hogy igen is, akarjuk, csináljuk.

Cáfolhatatlan tény továbbá, hogy bármennyire is elkalapálták a teremi egyletet, egyszer sem vonult le idő előtt a pályáról. Holott éppenséggel mások ezt megtették korábban – nem is egyszer.

– Megtehettük volna, hogy amikor ötödik gólt kaptuk Vámosorosziban, folyamatosan sérülést szimulálva elérjük, hogy félbeszakadjon meccs, de ezek nem mi lennénk – taglalta Képíró Dániel. Másrészt, vannak csapatok, amellyel mi egyáltalán nem versenyezhetünk, amivel nincs is semmi baj. Mi viszont szeretjük a futballt csináljuk tovább. És leszünk még jobbak is! Arra pedig büszke vagyok, hogy nálunk sokkal nagyobb települések U19-es csapata létszánhiányosan áll ki, vagy éppen pályára sem lép. Nálunk az elmúlt pár évben talán egyszer-kétszer fordult elő, hogy nem volt ki rendesen a társaság. De nem akarok másokkal foglalkozni…

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .