Szeptember harmadikán nem csupán az iskolákba csengetnek be, a honi futsal porondon is „fel kell mondani a leckét”. Indul az idény, az élvonalban érintett Nyírgyulaj számára is, amely első bevetését hazai pályán – ami ugyebár a nyírbátori sportcsarnok – teljesíti hétfőn (kezdés: 18 óra) az Aramis ellen.

Remélhetőleg minél többször kinyitják a csengeri gólcsapot
Fotó: Kákos Dávid

. A felek szívják vagy sem a fogukat a párosítás miatt, mindez mit sem számít, tény ugyanis, hogy az előző évad utolsó akkordjaként, éppen az egymással tusakodtak a hetedik helyért párharc során. Akkor a nyírségiek oda-vissza legyűrték riválisukat. Azóta, persze történt egy, s más. Mást ne mondjunk, a gyulajiak két válogatott frontembere, Nagy Imre (Berettyóújfalu), illetve Faragó Lajos (Debreceni EAC) távozott. Az ukrán légióstrióból egy tag maradt hírmondónak, friss szerzeményként pedig a DEAC-tól érkezett Kántor Tamás. Lovas Norbert továbbra is játékos-edzőként ténykedik, vele domboríthat az NB I-ben már stabil szereplőnek titulálható klub.

Mindeközben az NB II-ben is startvonalra szólítják az együtteseket. A Csenger továbbra is a Balogh Árpád, Pankotai István trénerpárossal próbál minél acélosabb produkcióval kirukkolni, a duó szolgálataira, persze a parketten is igényt tartanak. Az előző idényben ötödik pozíciót megcsípő szatmáriak hétfőn kistarcsai túrával nyitnak – immár Rigó Attila nélkül, aki ugyancsak a DEAC kötelékében folytatja. A cél mi más lehetne, mint újfent a felsőházi szereplés jogának kivívása, ugyanakkor az egylet – az október elején rajtoló – az NB III-ban is maradandót kíván alkotni. A kárpátaljai válogatott ugyanis csengeri színekben debütál, mindjárt a bajnoki cím megszerzésének tervével!

Elodázódott a második vonalban újonc, felkérésre csatlakozott Nyírbátor bemutatkozása. A mindenes, Baksa Csaba vezényelte legénység szintén idegenben. méghozzá pikánsnak nevezhető összecsapással indított – volna. A szegedi Junior azonban, amellyel szemben elbukták a viharos véget ért osztályozót, péntek reggel bejelentette: kiszállt. Magyarán csaknem az utolsó pillanatban visszalépett. Mindenesetre nem gyenge, hogy alig több, mint egy évvel a megalakulás után az NB II-ben bizonyíthat a Bátor. Igaz, egy hét csúszással.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .