Egészen imponáló Madalina György Magyar Kupa-produkciója. A szakvezető a Nyíregyházi Volán Dózsát, a Kislétát, a Baktalórántházát (kétszer is), a Szakolyt, a Rakamazt, legutóbb pedig az Ibrányt (ugyancsak kétszer) „vitte fel” az országos főtáblára!

Madalina György nagyon ráérzett a kupasoroztra
Fotó: Csutkai Csaba

Mindemellett a Megyei Kupát kétszer hódította el aktuális együttesével – jelesül a Rakamazzal, illetve az Ibránnyal: többször még nem volt lehetősége, mert a harmadik kiírás még várat magára. A három megyei teremkupa tornán egy harmadik, valamint két első hely a mérlege. Az már csak hab a tortán, hogy három megyei másodosztályú egyletet, nevezetesen a Szakolyt, a Rakamazt, majd az Ibrányt irányítva harcolta ki a feljutást!

– Mindig is külön figyelmet fordítottam a Magyar Kupa-sorozatra, bizonyítja ezt, hogy hat csapattal nyolcszor sikerült a főtáblára kerülni – közölte Madalina György, az Ibrány edzője. – Ezeken meccseken sok érdekesség történt: kevesen emlékeznek rá, hogy volt olyan kiírás, amikor hármas csoportokat „csinálták”, az akkori csapatomat, a Volán Dózsával két NB III-as csapattal, Hajdúnánás és a Füzesabonnyal sorsolták össze. A Nánást megvertük idegenben, otthon ikszeltünk, az Abonnyal hazai pályán döntetlent játszottunk, úgy utaztunk a visszavágóra, hogy ott dőlt el a továbbjutás. Próbáltuk győzködni őket a meccs előtt, hogy számunkra milyen fontos lenne a siker, látszólag rendben is volt a dolog, csakhogy rúgtak nekünk egy nyolcast… Utána megtartották a szokásos edzésüket.

…és, persze a kupasztorikból akad még bőven.

– Később a Bakta–Vasas meccsen a 90. percben, Győri góljával ütött ki minket az NB I-es ellenfél. Érdekes volt a szakolyi kupakaland is. Nagy lázban égett a település, az utazáshoz minden földi jóval elláttak bennünket, asszonykórus nem volt ugyan, de mire odaértünk a nógrádi Nőtincsre, már a férfikórus megalakult. Sajnos, a játékosaim nem vették ilyen komolyan a mérkőzést, akadt, aki a reggel nyolc órai indulásra nem bírt felkelni. A rakamazi és ibrányi főtáblás mérkőzéseink mondhatni, profi módon zajlottak, ezeken a találkozókon jól játszottunk, méltó ellenfelei voltunk a magasabb osztályú csapatoknak. Lassan megtudjuk a sorsolást, most is a tisztes helytállás a célunk.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .