A Magyar Kupa megyei selejtező harmadik, egyben zárófordulójaban a Balkány, illetve az Ibrány szerzett jogot arra, hogy országos főtáblán folytassa szereplését. A továbbjutás – akárcsak a sorozat korábbi szakaszában – egy mérkőzésen dőlt el, és mindkét megyei első osztályú együttes egyaránt idegenben harcolta ki a sikert. Az Ibrány nagy csatában Mándokon, a Balkány tizenegyespárbajban kerekedett felül a másodosztályú Rakamaz otthonában.

Tájkép csata. a Rakamaz–Balkány összecsapás előtt

A két egyesület mellett a Kisvárda Master Good (NB I.), a Nyíregyháza Spartacus (NB II.), valamint a Nyírbátor és a Sényő-Carnifex (mindkettő NB IIII.) képviseli szűkebb régiónkat a további csatározás során.

Magyar Kupa, megyei selejtező, 3. forduló

Rakamaz–Balkány 1–1 (0–1), tizenegyesekkel: 3–4

Rakamaz, 150 néző, v.: Vitkai. Rakamaz: Simkó M. – Kacsúr A. Bagoly Z., Venczel I., Bíró Cs. (Mihali F.), Galambosi G. (Anderka R.), Sárközi D., Orosz T., Hruska Á., Gál N., Cseh K. (Kocozgh I.). Edző: Huszák Géza. Balkány: Tóth D. – Onisziko, Kállai G. (Dudás M.), Vajda A. (Huszár S.), Molnár F., Ohár, Tóth Z., Hamar G. (Posta N.), Csatári Á., Potornai M., Gelsi L. Megbízott edző: Obsitos Norbert. Gól: Galambosi G., illetve Huszár S. Kiállítva: Potornai M. (52. perc)

Huszák Géza: – Az első tizenöt percben ránk jött a Balkány, utána kiegyenlítődött a játék. Úgy gondolom, egy kicsit előrébb tart ellenfelünk, ettől függetlenül jó meccs volt, a tizenegyespárbaj pedig már lutri.

Obsitos Norbert: – Egy nullás vezetésünk után a kiállítás megfogott minket, de hősiesen küzdöttek a srácok. Azt gondolom, a mérkőzés kilencven százalékában a mi akaratunk érvényesült, és a 92. percben a hazaiak kapusa óriási bravúrral védte Gelsi László fejesét. Gratulálok a fiúknak a továbbjutáshoz!

Mándok–Ibrány  1–2 (0–2)

Mándok, 150 néző, v.: Pethő P. Mándok: Csáki T. – Kohutka M. (Fábián I), Ari A., Hídi N., Nagy K., Dallos L., Bátyi L., Buda P., Pallai G., Bodnár L., Hegedüs T. Edző: Kiss Gábor. Ibrány: Tóth N. – Somogyi M., Pócsi B., Majoros Á., Balogh G., Nagy D., Kiss T.(Somogyi T.) , Csáki J., Kovács G., Jeddi B., Farkas M. (Gergely B.). Edző: Madalina György. Gól: Hegedüs T. (11-esből), illetve Nagy D., Majoros Á.

Kiss Gábor: – Vannak a labdarúgásban olyan dolgok, melyek az edzői feladatokon túlmutatnak, amiket instrukciókkal, taktikai utasításokkal nem lehet orvosolni. Amíg a játékos a rossz teljesítményével saját magát minősíti nincs gondom, de amikor már ezáltal az én munkámat degradálják le, az már nem elfogadható. Már ezen a szinten sem megengedhetők olyan elemi hibák, amelyeket mi sorozatban elkövetünk, illetve egyes játékosok azt hiszik az alibi, semmi teljesítménnyel hosszú pályafutást fognak megélni mándoki színekben. Innen is üzenem nekik, hogy már a hatodik bajnoki fordulótól szabad hét végéjük lesz.

Madalina György: – Nagyon jó iramú, igazi kupameccs volt. Az első félidőben, 2–0-ás vezetés után többször lezárhattuk volna a mérkőzést, a szünet után a mándokiak a védővonalból a tizenhatosunkig felívelték a labdát, ezt nehezen tudtuk kivédekezni, így a vége különösen izgalmasra sikerült.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .