Markovics Dávid élt, él és élni fog! Holott számára nem volt habostorta az elmúlt csaknem egy év. A huszonkét esztendős futballista a megyei első osztályú bajnokság előző szezonjában még vígan nyargalászott a kótaji egylet színeiben, amikor a Nagyhalász elleni őszi mérkőzésen történt valami…

A legfontosabb: Markovics Dávid már más szemmel nézi a világot

Az ifjú titán belefejelt a labdába, majd már arra eszmélt, hogy zsibbadást érez a jobb lábában és kezében. Mentő vitte el a pályáról, a vizsgálat lélekromboló eredménye pedig bejárta a fél országot – agydaganat.

Noha a hír sokkoló volt, Dávid nem bújt el a világ elől. Szembe nézett a durva valósággal. nyíltan vállalta problémáját. Néhány nappal később, novemberben, Debrecenben megműtötték, majd kezelésekre járt. A jelek szerint pedig túl van a nehezén.

– Köszönöm, jól vagyok, semmi bajom – osztotta meg a legfontosabb hírt Markovics Dávid. – Három hónapja nem járok kezelésekre, ugyanakkor három havonta MRI vizsgálatot kell elvégezni a biztonság kedvéért. Eddig kétszer néztek meg, ami tökéletes eredménnyel zárult. A műtétet követően visszamarad gyűrű húzódik vissza, kezdetben tizenhat milliméter volt, most már csak tizenkettő.

Dávid korábban arról beszélt, hogy nem számolt le a futballal, idővel tervezi a visszatérést. Nos, a helyzet annyiban feltétlenül változott, hogy – érthetően – nem ez élvez elsőbbséget.

– Dolgozni járok, a foci egyelőre háttrébe szorult. Szeretnék még játszani, az ezzel járó a stressz viszont őszintén szólva nem hiányzik. Ha visszatérek, az valószínűleg csak hobbi szinten fog megtörténni. Első az egészség, nem akarok kockáztatni.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .