Rohan az idő, de valami nem múlik. Mégpedig Farkas Béla emléke. Kereken egy esztendeje, augusztus 9-én hunyt el a Vásárosnamény megyei első osztályú futballcsapatának edzője.

Farkas Béla és utánozhatatlan stílusa sokaknak hiányzik…
Fotó: beregihirek.hu

Hatvankét évesen távozott az örök focimezőkre, ahol lesz miről beszélgetni a már szintén távozott régi játékostársakkal. Bélának két csapat volt a szíve csücske: a Ferencváros, amelyben színeiben négy mérkőzésen lépett pályára. Ennyi is elegendőnek bizonyult számára, hogy a pécsi bajnokin pontot érő bombagóllal írja be magát a zöld-fehér klub történelmébe. A másik az olasz AS Roma, hiába na, egy Farkas csak a „farkasoknak” szoríthatott.

A rafinált szabadrúgásairól híres futballista korábban, 1982 őszén a Nyíregyháza színeiben mutatkozott be az NB I-ben. Tizennégy élvonalbeli fellépés után a területi bajnokságban szereplő Baktalórántháza kötelékében szerepelt, majd az NB II-es Debreceni Kinizsi játékosaként alakított nagyot. Olyannyira, hogy innen igazolt, 1985 telén a Ferencvároshoz.

Edzői pályafutásának legnagyobb sikerei egyértelműen a Vásárosnaményhoz kötődik: irányításával a beregi egyesület 1997-ben megyei első osztályú bajnoki címet szerzett! Ugyancsak az aranyérem bezsebelésével ért fel, amikor 2016 telén visszatért és megmentette a kieséstől az akkor utolsó helyen álló csapatot. Igazi hőstett volt.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .