Noha az erős túlzás, hogy a Nyírbéltek és a Berencs FC felkerült a futballtérképre, mert mindkét településen régen rúgják már a bőrt, mindazonáltal szent igaz, most lesz lehetőségük az igazán nagy dobásra.

A nyírbélteki együttes hosszú szünet után villananthat – a megyei másodosztályban
Fotó: nyírbéltekse

Mindez kiváltképp igaz a rétközberencsiekre, akik még soha nem jártak ilyen magasságban, település csapata előszőr domboríthat a megyei másodosztályban. Mégpedig Haga Sándor edző irányításával, aki korábban jó néhány szezon húzott le a Gyulaháza színeiben. Ő tehát bőséges tapasztalattal bír, amire alighanem szüksége lesz a harmadik vonal Rétköz csoportjában második helyet megcsípett, felkérésre szintet lépett együttesnek.

Egészen más eset a Nyírbéltek, amely 2007-ben pottyant ki a megyei elitből, vagyis az első osztályból. Azóta keveset hallatott magáról, most viszont hosszú idő múltán ismét villanthat.  A tréner, Kecskeméti Zoltán, valamint elszánt társa, Tripsánszki János feltámasztotta a csapatot, a harmadosztály Nyírség csoportban besöpört bajnoki cím meg ugyebár feljutást ért. Az egyesület nem hátrált meg a kihívás elől, így ősszel  kiléphet az árnyékos oldalról.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .